#yourfavlifeprotectionconsultant

#已发帖 128
Gemornink

It’s the time to stay home #kitajagakita
Bila lagi nak luangkan masa dgn keluarga kannn

Tapi kami di #prubsntakaful sentiasa bekerja untuk anda. Memastikan kehidupan anda dilindungi

Hanya duduk di rumah pon sign up polisi. Apooo? Jom VC untuk tahu lebih lanjut

#yourfavlifeprotectionconsultant 
#hentikanpenyebaranberitapalsu 
#stayathome #fighttogether #covid19 
#wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn 
#socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
Gemornink It’s the time to stay home #kitajagakita Bila lagi nak luangkan masa dgn keluarga kannn Tapi kami di #prubsntakaful sentiasa bekerja untuk anda. Memastikan kehidupan anda dilindungi Hanya duduk di rumah pon sign up polisi. Apooo? Jom VC untuk tahu lebih lanjut #yourfavlifeprotectionconsultant #hentikanpenyebaranberitapalsu #stayathome #fighttogether #covid19 #wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn #socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
#throwback

Bukti kebesaran & keagungan Yang Maha Kuasa. Subhanallah

Kenapa wujudnya Matahari & Bumi
Siang & malam
Lelaki & perempuan
Kaya & miskin
Sihat & sakit

Membuktikan Allah itu ‘adil. Terangnya selepas malam. Yang kaya itu tujuannya membantu yang miskin. Sakit itu ujian dari mensiakan waktu sihat. Dan setiap makhlukNya dipasang-pasangkan untuk beranak pinak

Kita diciptakan untuk melengkapi supaya kita tidak sombong. Allahuakbar

#yourfavlifeprotectionconsultant 
#hentikanpenyebaranberitapalsu 
#stayathome #fighttogether #covid19 
#wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn 
#socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
#throwback Bukti kebesaran & keagungan Yang Maha Kuasa. Subhanallah Kenapa wujudnya Matahari & Bumi Siang & malam Lelaki & perempuan Kaya & miskin Sihat & sakit Membuktikan Allah itu ‘adil. Terangnya selepas malam. Yang kaya itu tujuannya membantu yang miskin. Sakit itu ujian dari mensiakan waktu sihat. Dan setiap makhlukNya dipasang-pasangkan untuk beranak pinak Kita diciptakan untuk melengkapi supaya kita tidak sombong. Allahuakbar #yourfavlifeprotectionconsultant #hentikanpenyebaranberitapalsu #stayathome #fighttogether #covid19 #wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn #socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
Today is mom’s birthday. Feeling blessed to celebrate another more years with you. 
Alhamdulillah manage to arrange a little celebration for you. You’re our superwoman. Thank you for raise us up all alone all this while. We ❤️ You mama.

#yourfavlifeprotectionconsultant 
#hentikanpenyebaranberitapalsu 
#stayathome #fighttogether #covid19 
#wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn 
#socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
Today is mom’s birthday. Feeling blessed to celebrate another more years with you. Alhamdulillah manage to arrange a little celebration for you. You’re our superwoman. Thank you for raise us up all alone all this while. We ❤️ You mama. #yourfavlifeprotectionconsultant #hentikanpenyebaranberitapalsu #stayathome #fighttogether #covid19 #wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn #socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
Jomlah share

Apa hadiah terbaik korang pernah bagi ke orang tersayang ? Tak kisah lah untuk ibu ke atau buah hati. Jangan segan untuk komen 😋

#yourfavlifeprotectionconsultant 
#hentikanpenyebaranberitapalsu 
#stayathome #fighttogether #covid19 
#wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn 
#socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
Jomlah share Apa hadiah terbaik korang pernah bagi ke orang tersayang ? Tak kisah lah untuk ibu ke atau buah hati. Jangan segan untuk komen 😋 #yourfavlifeprotectionconsultant #hentikanpenyebaranberitapalsu #stayathome #fighttogether #covid19 #wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn #socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
ANDA PILIH UNTUK SELESA?

Keselesaan kebiasaannya menjadi keutamaan.

Bila nak bercuti pastinya kita akan pilih hotel yang selesa untuk sekeluarga.

Anda tahu tak ? 
Dengan adanya MEDICAL KAD anda juga MAMPU memilih hospital yang SELESA untuk anda sekeluarga.

Kita selalu bersedia untuk waktu SENANG kita.

Adakah kita juga bersedia untuk waktu SUSAH kita ?

HANYA DENGAN 1 SELFIE, KITA MAMPU MILIKI DANA PERUBATAN YANG SEBAIK INI UNTUK KELUARGA.

HUBUNGI SAYA ✌️ #yourfavlifeprotectionconsultant 
#hentikanpenyebaranberitapalsu 
#stayathome #fighttogether #covid19 
#wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn 
#socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
ANDA PILIH UNTUK SELESA? Keselesaan kebiasaannya menjadi keutamaan. Bila nak bercuti pastinya kita akan pilih hotel yang selesa untuk sekeluarga. Anda tahu tak ? Dengan adanya MEDICAL KAD anda juga MAMPU memilih hospital yang SELESA untuk anda sekeluarga. Kita selalu bersedia untuk waktu SENANG kita. Adakah kita juga bersedia untuk waktu SUSAH kita ? HANYA DENGAN 1 SELFIE, KITA MAMPU MILIKI DANA PERUBATAN YANG SEBAIK INI UNTUK KELUARGA. HUBUNGI SAYA ✌️ #yourfavlifeprotectionconsultant #hentikanpenyebaranberitapalsu #stayathome #fighttogether #covid19 #wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn #socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
*Video ini diambil dari IG PUAzmanOfficial

Sayu sangat tengok keadaan kita semua pada hari ini. Masih ada lagi kah agaknya peluang untuk kita merasa saat seperti dulu. Wallahualam

#yourfavlifeprotectionconsultant 
#hentikanpenyebaranberitapalsu 
#stayathome #fighttogether #covid19 
#wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn 
#socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
*Video ini diambil dari IG PUAzmanOfficial Sayu sangat tengok keadaan kita semua pada hari ini. Masih ada lagi kah agaknya peluang untuk kita merasa saat seperti dulu. Wallahualam #yourfavlifeprotectionconsultant #hentikanpenyebaranberitapalsu #stayathome #fighttogether #covid19 #wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn #socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
Maka nikmat Tuhanmu yang manakah yang kau dustakan ?

Kau susah, ada orang lain lebih susah .

Dia tak menagih simpati. Hanya mengharapkan sisa lebih untuk dinikmati . ***Posted here supaya aku juga sedar diri. Tahu menjadi manusia yang bersyukur

Dunia ini tempat persinggahan. Semoga kamu beroleh lebih di akhirat atas apa yang tidak kamu peroleh di dunia ini makcik. InshaAllah

#yourfavlifeprotectionconsultant 
#hentikanpenyebaranberitapalsu 
#stayathome #fighttogether #covid19 
#wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn 
#socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
Maka nikmat Tuhanmu yang manakah yang kau dustakan ? Kau susah, ada orang lain lebih susah . Dia tak menagih simpati. Hanya mengharapkan sisa lebih untuk dinikmati . ***Posted here supaya aku juga sedar diri. Tahu menjadi manusia yang bersyukur Dunia ini tempat persinggahan. Semoga kamu beroleh lebih di akhirat atas apa yang tidak kamu peroleh di dunia ini makcik. InshaAllah #yourfavlifeprotectionconsultant #hentikanpenyebaranberitapalsu #stayathome #fighttogether #covid19 #wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn #socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
SELAMAT HARI DOKTOR 2020

Kerjaya doktor, petugas kesihatan & anggota keselamatan cukup mencabar dan merbahaya sekarang tika berlakunya penularan wabak COVID-19.

Bantulah mereka ini, mereka bekerja dengan risiko yang tinggi dan tanpa henti.

Mereka patuh untuk menjaga kesihatan & keselamatan kita semua.

Kita boleh memudahkan kerja mereka  dengan KEKAL DI RUMAH. Lebih banyak pergerakan bererti bertambah risiko untuk dijangkiti atau menjangkiti wabak dan menambah beban kerja mereka .

Ayuh mulakan dengan diri kita dahulu. “An apple a day keep the doctor away”
Lets stay home everyday, makes the doctor easier !

#yourfavlifeprotectionconsultant 
#hentikanpenyebaranberitapalsu 
#stayathome #fighttogether #covid19 
#wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn 
#socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
SELAMAT HARI DOKTOR 2020 Kerjaya doktor, petugas kesihatan & anggota keselamatan cukup mencabar dan merbahaya sekarang tika berlakunya penularan wabak COVID-19. Bantulah mereka ini, mereka bekerja dengan risiko yang tinggi dan tanpa henti. Mereka patuh untuk menjaga kesihatan & keselamatan kita semua. Kita boleh memudahkan kerja mereka dengan KEKAL DI RUMAH. Lebih banyak pergerakan bererti bertambah risiko untuk dijangkiti atau menjangkiti wabak dan menambah beban kerja mereka . Ayuh mulakan dengan diri kita dahulu. “An apple a day keep the doctor away” Lets stay home everyday, makes the doctor easier ! #yourfavlifeprotectionconsultant #hentikanpenyebaranberitapalsu #stayathome #fighttogether #covid19 #wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn #socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
#mindsettherapy

Posted here so that i’m clear w/ the mission and vision of life. 
If you want to go fast, you go alone. If you want to go FAR, you do it TOGETHER.

#yourfavlifeprotectionconsultant 
#hentikanpenyebaranberitapalsu 
#stayathome #fighttogether #covid19 
#wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn 
#socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
#mindsettherapy Posted here so that i’m clear w/ the mission and vision of life. If you want to go fast, you go alone. If you want to go FAR, you do it TOGETHER. #yourfavlifeprotectionconsultant #hentikanpenyebaranberitapalsu #stayathome #fighttogether #covid19 #wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn #socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
TERIMA KASIH

Kami dari Muqmeen Group ingin mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan kepada barisan hadapan yang terus cekal dan berani dalam menangani covid-19 di Malaysia.

Terima kasih dan TAHNIAH !!! Bunga selasih letaknya di papan,
Pucuk putat si daun kesumba,
Terima kasih barisan hadapan,
Mulia berkat tugas tuan hamba.

#yourfavlifeprotectionconsultant 
#hentikanpenyebaranberitapalsu 
#stayathome #fighttogether #covid19 
#wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn 
#socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
TERIMA KASIH Kami dari Muqmeen Group ingin mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan kepada barisan hadapan yang terus cekal dan berani dalam menangani covid-19 di Malaysia. Terima kasih dan TAHNIAH !!! Bunga selasih letaknya di papan, Pucuk putat si daun kesumba, Terima kasih barisan hadapan, Mulia berkat tugas tuan hamba. #yourfavlifeprotectionconsultant #hentikanpenyebaranberitapalsu #stayathome #fighttogether #covid19 #wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn #socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
Assalamualaikum WBT

Muqmeen Group mengajak tuan/puan pelanggan kami yang dikasihi dan seluruh umat Islam menyahut titah Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong untuk sama-sama kita bersolat hajat, memohon keampunan dan pertolongan dari Yang Maha Esa secara serentak pada hari ini (Jumaat, 27 Mac 2020) selepas solat Zohor di rumah masing-masing .

Semoga Allah SWT menghapuskan virus #covid19 ini dari Malaysia 🤲🏻 .

Selalu ada harapan bagi mereka yang sering berdoa. Selalu ada jalan pada mereka yang berusaha.

#yourfavlifeprotectionconsultant 
#hentikanpenyebaranberitapalsu 
#stayathome #fighttogether #covid19 
#wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn 
#socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
Assalamualaikum WBT Muqmeen Group mengajak tuan/puan pelanggan kami yang dikasihi dan seluruh umat Islam menyahut titah Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong untuk sama-sama kita bersolat hajat, memohon keampunan dan pertolongan dari Yang Maha Esa secara serentak pada hari ini (Jumaat, 27 Mac 2020) selepas solat Zohor di rumah masing-masing . Semoga Allah SWT menghapuskan virus #covid19 ini dari Malaysia 🤲🏻 . Selalu ada harapan bagi mereka yang sering berdoa. Selalu ada jalan pada mereka yang berusaha. #yourfavlifeprotectionconsultant #hentikanpenyebaranberitapalsu #stayathome #fighttogether #covid19 #wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn #socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
IBU BAPA ADALAH HERO KELUARGA

Bang, sebelum ni kita takde masa nak bincang, moh kite bincang sat macam mana masa depan keluarga kita ni 
Anak-anak nak belajar nanti kita langsung takde simpan apa-apa lagi ni, kesian kat mereka nanti andai kata waktu mereka nak belajar kita takde duit, dah la nak dapat pinjaman belajar sekarang makin competitive 😭

Lepastu, kita nak pencen akan datang macam mana bang ? Cukup ke KWSP kita ni ? Saya taknak abang tua nanti masih kena pergi kerja balik. Kesian abang 😭

Satu lagi risau bang, macam mana kalau kita dah tak boleh kerja sebab sakit atau abang pergi dulu ? Macam mana saya dengan anak-anak nak survive. Jangan kata nak simpan, nak survive pun tak cukup. Nak minta tolong dengan ahli keluarga  pun, mereka sendiri ada keluarga yang diorang nak kena tanggung 😭

Sekarang tengah ada moratorium ni bang, peluang baik untuk kita fikirkan semua ni, kalau tak habis macam tu aje duit kita bang 😭 . 
P/s: Taknak tahu ke apa yang saya ada untuk keluarga kakak dgn abang ? Rugi taknak ambik tahu sebab sementara masih muda ni lah murah

#yourfavlifeprotectionconsultant 
#hentikanpenyebaranberitapalsu 
#stayathome #fighttogether #covid19 
#wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn 
#socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
IBU BAPA ADALAH HERO KELUARGA Bang, sebelum ni kita takde masa nak bincang, moh kite bincang sat macam mana masa depan keluarga kita ni Anak-anak nak belajar nanti kita langsung takde simpan apa-apa lagi ni, kesian kat mereka nanti andai kata waktu mereka nak belajar kita takde duit, dah la nak dapat pinjaman belajar sekarang makin competitive 😭 Lepastu, kita nak pencen akan datang macam mana bang ? Cukup ke KWSP kita ni ? Saya taknak abang tua nanti masih kena pergi kerja balik. Kesian abang 😭 Satu lagi risau bang, macam mana kalau kita dah tak boleh kerja sebab sakit atau abang pergi dulu ? Macam mana saya dengan anak-anak nak survive. Jangan kata nak simpan, nak survive pun tak cukup. Nak minta tolong dengan ahli keluarga pun, mereka sendiri ada keluarga yang diorang nak kena tanggung 😭 Sekarang tengah ada moratorium ni bang, peluang baik untuk kita fikirkan semua ni, kalau tak habis macam tu aje duit kita bang 😭 . P/s: Taknak tahu ke apa yang saya ada untuk keluarga kakak dgn abang ? Rugi taknak ambik tahu sebab sementara masih muda ni lah murah #yourfavlifeprotectionconsultant #hentikanpenyebaranberitapalsu #stayathome #fighttogether #covid19 #wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn #socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
KWSP, SIMPANAN BANK, INSURANS

Anda sendiri rancang simpanan mana untuk persaraan, kecemasan @ sakit

Jika ada 1 dana untuk tampung sekiranya sakit, kenapa nak pakai dana persaraan ?

#yourfavlifeprotectionconsultant 
#hentikanpenyebaranberitapalsu 
#stayathome #fighttogether #covid19 
#wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn 
#socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
KWSP, SIMPANAN BANK, INSURANS Anda sendiri rancang simpanan mana untuk persaraan, kecemasan @ sakit Jika ada 1 dana untuk tampung sekiranya sakit, kenapa nak pakai dana persaraan ? #yourfavlifeprotectionconsultant #hentikanpenyebaranberitapalsu #stayathome #fighttogether #covid19 #wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn #socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
TERIMA KASIH THE UNSUNG HERO

Ya Allah Ya Tuhan ku
Rahmatilah mereka wira-wira negara
Yang mengadaikan nyawa

Ya Allah Ya Tuhan ku
Ampuni lah mereka dari masa ke masa
Sedang bertarung nyawa 
Demi negara tercinta. 
Tidur hanya untuk seketika
Makannya entah bila, 
Siang bekerja malam berjaga
Penat dan letih sampai terlupa

Hebatnya pengorbanan mereka. 
mampukah kita berkorban sedikit demi keluarga kita ?

Mungkin hanya dengan sekeping photo selfie, mampu menjadi pengorbanan terbaik yang memberi manfaat kepada keluarga kita kelak.

Kerana masa kita meninggalkan mereka pasti akan tiba jua

Ya Allah Ya Tuhan ku
Sungguh kami tak mampu, dengan azab siksamu, ampunilah kami. Ya Tuhan ku... #yourfavlifeprotectionconsultant 
#hentikanpenyebaranberitapalsu 
#stayathome #fighttogether #covid19 
#wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn 
#socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
TERIMA KASIH THE UNSUNG HERO Ya Allah Ya Tuhan ku Rahmatilah mereka wira-wira negara Yang mengadaikan nyawa Ya Allah Ya Tuhan ku Ampuni lah mereka dari masa ke masa Sedang bertarung nyawa Demi negara tercinta. Tidur hanya untuk seketika Makannya entah bila, Siang bekerja malam berjaga Penat dan letih sampai terlupa Hebatnya pengorbanan mereka. mampukah kita berkorban sedikit demi keluarga kita ? Mungkin hanya dengan sekeping photo selfie, mampu menjadi pengorbanan terbaik yang memberi manfaat kepada keluarga kita kelak. Kerana masa kita meninggalkan mereka pasti akan tiba jua Ya Allah Ya Tuhan ku Sungguh kami tak mampu, dengan azab siksamu, ampunilah kami. Ya Tuhan ku... #yourfavlifeprotectionconsultant #hentikanpenyebaranberitapalsu #stayathome #fighttogether #covid19 #wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn #socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
RESEPI DALGONA COFFEE

Bahan bahan :- Serbuk kopi/Nescafe
Susu segar
Gula
Air panas
Gelas have have

Cara-cara : 
Campurkan 3 sudu kecil serbuk kopi, 4 sudu kecil gula, 4 sudu kecil air panas dan pukul dengan whisk utensil/mixer sehingga pekat dan likat

Ambil gelas have have. Letak ais kalau taknak ais letak terus susu segar. Kemudian tuang coffee yang likat  dan pekat tadi atas susu tu. Dah siap !

Resepi nak sign up polisi hibah RM250K #prubsn yang bermula dgn serendah RM50 sebulan ?

Lagi mudah !

Hanya perlu selfie dan hantar kepada link di bawah **tertakluk kepada terma dan syarat

www.wasap.my/601136265878/hibah

Selamat mencuba ☺

#yourfavlifeprotectionconsultant 
#hentikanpenyebaranberitapalsu 
#stayathome #fighttogether #covid19 
#wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn 
#socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
RESEPI DALGONA COFFEE Bahan bahan :- Serbuk kopi/Nescafe Susu segar Gula Air panas Gelas have have Cara-cara : Campurkan 3 sudu kecil serbuk kopi, 4 sudu kecil gula, 4 sudu kecil air panas dan pukul dengan whisk utensil/mixer sehingga pekat dan likat Ambil gelas have have. Letak ais kalau taknak ais letak terus susu segar. Kemudian tuang coffee yang likat dan pekat tadi atas susu tu. Dah siap ! Resepi nak sign up polisi hibah RM250K #prubsn yang bermula dgn serendah RM50 sebulan ? Lagi mudah ! Hanya perlu selfie dan hantar kepada link di bawah **tertakluk kepada terma dan syarat www.wasap.my/601136265878/hibah Selamat mencuba ☺ #yourfavlifeprotectionconsultant #hentikanpenyebaranberitapalsu #stayathome #fighttogether #covid19 #wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn #socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
Terdetik untuk repost sumber dari #majliskeselamatannegara

Terima kasih warga #pdrm #atm #rela dan semua bantuan sokongan yang bekerja di luar tidak mengira masa & cuaca

Jasa anda hanya Tuhan dapat balas. Supaya diganti dgn sihat tubuh badan & ganjaran syurga. Aaminn 🤲🏽 .

#yourfavlifeprotectionconsultant 
#hentikanpenyebaranberitapalsu 
#stayathome #fighttogether #covid19 
#wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn 
#socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
Terdetik untuk repost sumber dari #majliskeselamatannegara Terima kasih warga #pdrm #atm #rela dan semua bantuan sokongan yang bekerja di luar tidak mengira masa & cuaca Jasa anda hanya Tuhan dapat balas. Supaya diganti dgn sihat tubuh badan & ganjaran syurga. Aaminn 🤲🏽 . #yourfavlifeprotectionconsultant #hentikanpenyebaranberitapalsu #stayathome #fighttogether #covid19 #wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn #socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
Terlalu ramai yang selfish sampai tak fikirkan orang lain

You have family, they have family
You have children, they have too
You can spend your time with your children, but they can’t

If i said “apa yang penting...”
Everyone knew “kerjasama”
But it’s just on the tip of your tongue ☝🏼 *Fuhhh... Orang melayu kalau marah automatik boleh speaking 😤

#yourfavlifeprotectionconsultant 
#hentikanpenyebaranberitapalsu 
#stayathome #fighttogether #covid19 
#wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn 
#socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
Terlalu ramai yang selfish sampai tak fikirkan orang lain You have family, they have family You have children, they have too You can spend your time with your children, but they can’t If i said “apa yang penting...” Everyone knew “kerjasama” But it’s just on the tip of your tongue ☝🏼 *Fuhhh... Orang melayu kalau marah automatik boleh speaking 😤 #yourfavlifeprotectionconsultant #hentikanpenyebaranberitapalsu #stayathome #fighttogether #covid19 #wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn #socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
*Pinjam gambar BOSSKU*

Saya rasa ada logiknya benda ni 😂
Jangan sampai agent takaful yang buat rondaan. Konfirm semua lari masuk rumah. Hahahahaha

#jokeoftheday
#yourfavlifeprotectionconsultant 
#hentikanpenyebaranberitapalsu 
#stayathome #fighttogether #covid19 
#wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn 
#socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
*Pinjam gambar BOSSKU* Saya rasa ada logiknya benda ni 😂 Jangan sampai agent takaful yang buat rondaan. Konfirm semua lari masuk rumah. Hahahahaha #jokeoftheday #yourfavlifeprotectionconsultant #hentikanpenyebaranberitapalsu #stayathome #fighttogether #covid19 #wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn #socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
HANYA DENGAN SATU SELFIE

Anda mampu memastikan keluarga anda dilindungi oleh #prubsn demi kelangsungan masa depan mereka walau apa pun terjadi semasa anda sibuk di dapur.

Dapatkan perlindungan tambahan percuma RM5,000 serta merta, hanya dengan satu selfie! **tertakluk terma dan syarat

Hubungi kami SEKARANG utk maklumat lanjut.

#yourfavlifeprotectionconsultant 
#hentikanpenyebaranberitapalsu 
#stayathome #fighttogether #covid19 
#wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn 
#socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
HANYA DENGAN SATU SELFIE Anda mampu memastikan keluarga anda dilindungi oleh #prubsn demi kelangsungan masa depan mereka walau apa pun terjadi semasa anda sibuk di dapur. Dapatkan perlindungan tambahan percuma RM5,000 serta merta, hanya dengan satu selfie! **tertakluk terma dan syarat Hubungi kami SEKARANG utk maklumat lanjut. #yourfavlifeprotectionconsultant #hentikanpenyebaranberitapalsu #stayathome #fighttogether #covid19 #wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn #socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
DEMI NEGARA
Kami patuh dan taat menutup semua cawangan di seluruh negara sempena Arahan Kawalan Pergerakan #covid19

Namun.. Kami tetap komited membantu seluruh negara untuk mendapatkan PERLINDUNGAN TAKAFUL SEGERA. ✅ Promosi duduk rumah ! 10 hari sahaja .
✅ Kini anda boleh Sign Up Polisi tanpa perlu bersua muka dengan ejen kami .
✅ Serta merta dapatkan perlindungan KHAS tambahan PERCUMA sebanyak RM5,000 untuk semua peserta lama dan baru !

PRUDENTIAL dan PRUBSN Takaful, satu-satunya syarikat yang sentiasa mendengar dan memahami kehendak anda. Syarikat pertama di Malaysia yang membenarkan permohonan “Remote Enrolment Option” secara atas talian .

Bermula hari ini tentera akan bantu polis kawal negara !

Kami akan bantu anda untuk sign up takaful secara online bermula hari ini demi negara !

#yourfavlifeprotectionconsultant 
#hentikanpenyebaranberitapalsu 
#stayathome #fighttogether #covid19 
#wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn 
#socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
DEMI NEGARA Kami patuh dan taat menutup semua cawangan di seluruh negara sempena Arahan Kawalan Pergerakan #covid19 Namun.. Kami tetap komited membantu seluruh negara untuk mendapatkan PERLINDUNGAN TAKAFUL SEGERA. ✅ Promosi duduk rumah ! 10 hari sahaja . ✅ Kini anda boleh Sign Up Polisi tanpa perlu bersua muka dengan ejen kami . ✅ Serta merta dapatkan perlindungan KHAS tambahan PERCUMA sebanyak RM5,000 untuk semua peserta lama dan baru ! PRUDENTIAL dan PRUBSN Takaful, satu-satunya syarikat yang sentiasa mendengar dan memahami kehendak anda. Syarikat pertama di Malaysia yang membenarkan permohonan “Remote Enrolment Option” secara atas talian . Bermula hari ini tentera akan bantu polis kawal negara ! Kami akan bantu anda untuk sign up takaful secara online bermula hari ini demi negara ! #yourfavlifeprotectionconsultant #hentikanpenyebaranberitapalsu #stayathome #fighttogether #covid19 #wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn #socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
Perasaan seorang mak bila perginya anak tersayang, datang seorang agent bawak cek bernilai RM150,000 .

Berkata... “Makcik, masa hayat anak makcik ni dia ada ambik protection sekian $&#% . Amanah saya untuk berikan pada makcik untuk langsaikan hutang piutang arwah”

Dapatlah ringankan beban mak ayah tanggung kos kebumi 😌

#yourfavlifeprotectionconsultant 
#hentikanpenyebaranberitapalsu 
#stayathome #fighttogether #covid19 
#wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn 
#socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
Perasaan seorang mak bila perginya anak tersayang, datang seorang agent bawak cek bernilai RM150,000 . Berkata... “Makcik, masa hayat anak makcik ni dia ada ambik protection sekian $&#% . Amanah saya untuk berikan pada makcik untuk langsaikan hutang piutang arwah” Dapatlah ringankan beban mak ayah tanggung kos kebumi 😌 #yourfavlifeprotectionconsultant #hentikanpenyebaranberitapalsu #stayathome #fighttogether #covid19 #wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn #socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
Serious lah RM50 saja 😱

Dah murah pon kata tak perlu, tak mampu, tak penting; tak tahu nak kata apa lagi. Kenapa kita beli kereta sekali dgn insurans ? Kereta tu lagi penting diinsuranskan dari nyawa ?

#yourfavlifeprotectionconsultant 
#hentikanpenyebaranberitapalsu 
#stayathome #fighttogether #covid19 
#wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn 
#socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
Serious lah RM50 saja 😱 Dah murah pon kata tak perlu, tak mampu, tak penting; tak tahu nak kata apa lagi. Kenapa kita beli kereta sekali dgn insurans ? Kereta tu lagi penting diinsuranskan dari nyawa ? #yourfavlifeprotectionconsultant #hentikanpenyebaranberitapalsu #stayathome #fighttogether #covid19 #wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn #socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
Jom request proposal. Tengok apa boleh dapat dgn RM50. Kalau muda lagi, mcm-mcm manfaat boleh dapat. Penyakit kritikal, kemalangan, hilang upaya; semua dilindungi .

DITAMBAH DGN RM5,000 CASH PAYOUT SEKIRANYA DIAGNOSED VIRUS COVID-19 !

Tu pentingnya takaful semasa muda. Zaman sekarang ni RM50 buat beli makan pon habis jadi najis. Tapi RM50 boleh buat anda tak perlu merana disebabkan sakit

#yourfavlifeprotectionconsultant 
#hentikanpenyebaranberitapalsu 
#stayathome #fighttogether #covid19 
#wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn 
#socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
Jom request proposal. Tengok apa boleh dapat dgn RM50. Kalau muda lagi, mcm-mcm manfaat boleh dapat. Penyakit kritikal, kemalangan, hilang upaya; semua dilindungi . DITAMBAH DGN RM5,000 CASH PAYOUT SEKIRANYA DIAGNOSED VIRUS COVID-19 ! Tu pentingnya takaful semasa muda. Zaman sekarang ni RM50 buat beli makan pon habis jadi najis. Tapi RM50 boleh buat anda tak perlu merana disebabkan sakit #yourfavlifeprotectionconsultant #hentikanpenyebaranberitapalsu #stayathome #fighttogether #covid19 #wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn #socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
BERITA BAIK bagi mereka yang belum ada protection .

Hanya perlu online & register dgn agent yang berdaftar tanpa perlu keluar rumah !

Jangan kata agent nak ambil kesempatan dalam keadaan sekarang. Agent hanya ingin membantu. Kalau tiada siapa kisah anda sakit, anda kena ambik kisah pasal diri sendiri 😌

#yourfavlifeprotectionconsultant 
#hentikanpenyebaranberitapalsu 
#stayathome #fighttogether #covid19 
#wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn 
#socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
BERITA BAIK bagi mereka yang belum ada protection . Hanya perlu online & register dgn agent yang berdaftar tanpa perlu keluar rumah ! Jangan kata agent nak ambil kesempatan dalam keadaan sekarang. Agent hanya ingin membantu. Kalau tiada siapa kisah anda sakit, anda kena ambik kisah pasal diri sendiri 😌 #yourfavlifeprotectionconsultant #hentikanpenyebaranberitapalsu #stayathome #fighttogether #covid19 #wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn #socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
Lepas semuanya pulih kita lepak sampai lebam ok. Buat masa ni kita video call je 😂

Yang penting, silaturahim jangan diputuskan !

#yourfavlifeprotectionconsultant
#hentikanpenyebaranberitapalsu 
#stayathome #fighttogether #covid19 
#wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn 
#socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
Lepas semuanya pulih kita lepak sampai lebam ok. Buat masa ni kita video call je 😂 Yang penting, silaturahim jangan diputuskan ! #yourfavlifeprotectionconsultant #hentikanpenyebaranberitapalsu #stayathome #fighttogether #covid19 #wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn #socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
“Apakah sumbangan anda pada negara?” 😷 “Saya duduk di rumah ketika Covid-19 melanda negara”

#yourfavlifeprotectionconsultant
#hentikanpenyebaranberitapalsu 
#stayathome #fighttogether #covid19 
#wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn 
#socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
Dgn BERBILION rakyat Malaysia, tak sampai 1 juta pon subscribe MKN di channel Telegram !

Sebabtu banyak info palsu yang disebarkan tanpa diselidik terlebih dahulu. Takkan dalam hal ini pon masih nak ambil ringan .

HENTIKAN PENYEBARAN BERITA PALSU 
#yourfavlifeprotectionconsultant 
#hentikanpenyebaranberitapalsu
#stayathome #fighttogether #covid19 
#wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn 
#socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
Dgn BERBILION rakyat Malaysia, tak sampai 1 juta pon subscribe MKN di channel Telegram ! Sebabtu banyak info palsu yang disebarkan tanpa diselidik terlebih dahulu. Takkan dalam hal ini pon masih nak ambil ringan . HENTIKAN PENYEBARAN BERITA PALSU #yourfavlifeprotectionconsultant #hentikanpenyebaranberitapalsu #stayathome #fighttogether #covid19 #wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn #socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
Agama ini ada bahagian-bahagiannya seperti aqidah, ibadah dan akhlak.

Bab Aqidah = Yakin Covid-19 hanyalah makhluk. Allah sahaja berkuasa

Bab Ibadah = Solat dirumah. Fiqh cegah wabak

Bab akhlak = Elak jangkiti orang lain & ikut peraturan

Barulah betul cara beragama !

#yourfavlifeprotectionconsultant
#hentikanpenyebaranberitapalsu 
#stayathome #fighttogether #covid19 
#wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn 
#socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
Agama ini ada bahagian-bahagiannya seperti aqidah, ibadah dan akhlak. Bab Aqidah = Yakin Covid-19 hanyalah makhluk. Allah sahaja berkuasa Bab Ibadah = Solat dirumah. Fiqh cegah wabak Bab akhlak = Elak jangkiti orang lain & ikut peraturan Barulah betul cara beragama ! #yourfavlifeprotectionconsultant #hentikanpenyebaranberitapalsu #stayathome #fighttogether #covid19 #wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn #socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
Kita ada platform yang betul & tepat mengenai segala berita berkaitan wabak nCoV19 .

Jadi gunakan info yang betul untuk disampaikan ke orang lain ATAUPON tak payah lah memandai nak jadi ‘palatou’ sangat !

#yourfavlifeprotectionconsultant
#hentikanpenyebaranberitapalsu 
#stayathome #fighttogether #covid19 
#wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn 
#socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
Kita ada platform yang betul & tepat mengenai segala berita berkaitan wabak nCoV19 . Jadi gunakan info yang betul untuk disampaikan ke orang lain ATAUPON tak payah lah memandai nak jadi ‘palatou’ sangat ! #yourfavlifeprotectionconsultant #hentikanpenyebaranberitapalsu #stayathome #fighttogether #covid19 #wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn #socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
Ini semua PERINGATAN untuk kita yang terleka. Tiada guna menyalahkan orang/pihak lain .

BERDOALAH mintak petunjuk ! Please

#yourfavlifeprotectionconsultant
#hentikanpenyebaranberitapalsu 
#stayathome #fighttogether #covid19 
#wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn 
#socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
Ini semua PERINGATAN untuk kita yang terleka. Tiada guna menyalahkan orang/pihak lain . BERDOALAH mintak petunjuk ! Please #yourfavlifeprotectionconsultant #hentikanpenyebaranberitapalsu #stayathome #fighttogether #covid19 #wearewithyou #kakitangankesihatan #pdrm #atm #kerjayaberuniform #majliskeselamatannegara #mkn #socialdistancing #prayformalaysia 🇲🇾
Allahuakbar. Ya Allah peliharalah kami rakyat Malaysia dari penularan virus ini. Amin amin amin 🤲🏽 #yourfavlifeprotectionconsultant 
#covid19terkini
Allahuakbar. Ya Allah peliharalah kami rakyat Malaysia dari penularan virus ini. Amin amin amin 🤲🏽 #yourfavlifeprotectionconsultant #covid19terkini
Semoga kawan-kawan saya dah persiapkan perlindungan diri sendiri. Sebab saya taknak kawan-kawan saya menderita. Saya sendiri tak sanggup bantu beribu @ mungkin beratus ribu untuk tanggung anda. Jadi tolong lah ! Ambik RM50/bulan pon dah memadai .

#yourfavlifeprotectionconsultant
#covid19terkini
Semoga kawan-kawan saya dah persiapkan perlindungan diri sendiri. Sebab saya taknak kawan-kawan saya menderita. Saya sendiri tak sanggup bantu beribu @ mungkin beratus ribu untuk tanggung anda. Jadi tolong lah ! Ambik RM50/bulan pon dah memadai . #yourfavlifeprotectionconsultant #covid19terkini
Beware everyone !

Semoga masih diberi kesempatan untuk bekerja. Ya Allah, permudahkan perjalanan kami mencari nafkah ke jalan Mu. Amin 🤲🏽 #yourfavlifeprotectionconsultant
#covid19
Beware everyone ! Semoga masih diberi kesempatan untuk bekerja. Ya Allah, permudahkan perjalanan kami mencari nafkah ke jalan Mu. Amin 🤲🏽 #yourfavlifeprotectionconsultant #covid19
Statistik dari Kementerian Kesihatan pada tahun 2019 ! Bukan saya cakap tapi KK yang cakap. Pemakanan menjadi salah satu faktor .

Jadi, ambil kesedaran bersama. Sama-sama lah kita ingat mati. Jangan fikir nak kumpulkan harta saja tapi terlupa akhirat *YangMenulisNiPonSamaJa* 😌

#yourfavlifeprotectionconsultant
Statistik dari Kementerian Kesihatan pada tahun 2019 ! Bukan saya cakap tapi KK yang cakap. Pemakanan menjadi salah satu faktor . Jadi, ambil kesedaran bersama. Sama-sama lah kita ingat mati. Jangan fikir nak kumpulkan harta saja tapi terlupa akhirat *YangMenulisNiPonSamaJa* 😌 #yourfavlifeprotectionconsultant
Ayuh, kita belajar ilmu baru. Dari taktahu kepada tahu. Tak ke hebat mcm tu 👍🏼 #yourfavlifeprotectionconsultant
Ayuh, kita belajar ilmu baru. Dari taktahu kepada tahu. Tak ke hebat mcm tu 👍🏼 #yourfavlifeprotectionconsultant
Salam

Inisiatif kami terhadap pelanggan yang dikasihi sebagai satu bentuk penggantian pendapatan dalam tempoh kuarantin yang anda terpaksa harungi .

Stay safe & minimize your distance to the public areas .

#yourfavlifeprotectionconsultant
Salam Inisiatif kami terhadap pelanggan yang dikasihi sebagai satu bentuk penggantian pendapatan dalam tempoh kuarantin yang anda terpaksa harungi . Stay safe & minimize your distance to the public areas . #yourfavlifeprotectionconsultant
Syukur alhamdulillah dipermudahkan untuk close antara orang hebat dalam bidang perniagaan. Beliau adalah pemilik Hazarah Eye Wear yang kurang lebih 10 tahun dalam bidang opto !

Nasihat beliau, dalam berniaga jangan sesekali menipu. Kalau kita jujur terhadap pelanggan, pelanggan akan datang semula untuk berurusniaga. Sangat positif. Menceritakan naik turun beliau dalam perniagaan. So inspiring !

Untuk yang nak dapatkan the best result and consult mengenai cermin mata/contact lens boleh lah rujuk beliau. PM tepi untuk saya bagi no tel beliau .

#yourfavlifeprotectionconsultant
Syukur alhamdulillah dipermudahkan untuk close antara orang hebat dalam bidang perniagaan. Beliau adalah pemilik Hazarah Eye Wear yang kurang lebih 10 tahun dalam bidang opto ! Nasihat beliau, dalam berniaga jangan sesekali menipu. Kalau kita jujur terhadap pelanggan, pelanggan akan datang semula untuk berurusniaga. Sangat positif. Menceritakan naik turun beliau dalam perniagaan. So inspiring ! Untuk yang nak dapatkan the best result and consult mengenai cermin mata/contact lens boleh lah rujuk beliau. PM tepi untuk saya bagi no tel beliau . #yourfavlifeprotectionconsultant
Adalah rugi mereka yang tidak mengambil kesempatan untuk timba ilmu .

Saya mencari 10 orang bulan ini untuk dapat diskaun takaful. Serendah RM50 ! Harga member-member

#yourfavlifeprotectionconsultant
Adalah rugi mereka yang tidak mengambil kesempatan untuk timba ilmu . Saya mencari 10 orang bulan ini untuk dapat diskaun takaful. Serendah RM50 ! Harga member-member #yourfavlifeprotectionconsultant
Berikut dikongsi chart pembahagian faraid...
Bagus benda sebegini. Cuma kita tak manfaatkan 🙃

Ni contoh saya letak sekiranya Ali tidak mempunyai anak lelaki. Tetapi masih mempunyai ibu susuan, seorang abang kandung & 5 orang kakak kandung. Abang pulak ada 3 orang anak lelaki .

Jadi mcm mana agaknya pengiraan untuk Ali 🤔

Boleh slide sebelah. 
#yourfavlifeprotectionconsultant
Berikut dikongsi chart pembahagian faraid... Bagus benda sebegini. Cuma kita tak manfaatkan 🙃 Ni contoh saya letak sekiranya Ali tidak mempunyai anak lelaki. Tetapi masih mempunyai ibu susuan, seorang abang kandung & 5 orang kakak kandung. Abang pulak ada 3 orang anak lelaki . Jadi mcm mana agaknya pengiraan untuk Ali 🤔 Boleh slide sebelah. #yourfavlifeprotectionconsultant
Nak bagi alasan apa lagi sayang semua ?

Serendah RM50 boleh hadiahkan bukan takat beribu tapi ratus ribu !
Kak oii yang suami belum ambik hidah tu pergilah pujuk. Jangan lagi hasut suami untuk tak ambik .

#yourfavlifeprotectionconsultant
Nak bagi alasan apa lagi sayang semua ? Serendah RM50 boleh hadiahkan bukan takat beribu tapi ratus ribu ! Kak oii yang suami belum ambik hidah tu pergilah pujuk. Jangan lagi hasut suami untuk tak ambik . #yourfavlifeprotectionconsultant
Kereta mewah 🚗
Rumah besar 🏡
Barang kemas 💍

Ini semua hanya selingan kehidupan. 
Kerana boleh jadi barang/aset tersebut akan di-faraidkan selepas ketua keluarga pergi buat selam-lamanya !

Yang tidak boleh dibantah hanyalah HIBAH. 
Hibah akan direct terus ke penama tanpa perlu melalui proses faraid. Ada ke dalam ni yang halang suami untuk ambik hibah ? 
#yourfavlifeprotectionconsultant
Kereta mewah 🚗 Rumah besar 🏡 Barang kemas 💍 Ini semua hanya selingan kehidupan. Kerana boleh jadi barang/aset tersebut akan di-faraidkan selepas ketua keluarga pergi buat selam-lamanya ! Yang tidak boleh dibantah hanyalah HIBAH. Hibah akan direct terus ke penama tanpa perlu melalui proses faraid. Ada ke dalam ni yang halang suami untuk ambik hibah ? #yourfavlifeprotectionconsultant
Assalamualaikum
Selamat pagi

Siapa di sini untuk dengar pasal hibah/income replacement/dsb amatlah dialukan. Sehingga tgh hari ini saja 🤗 !

Promosi hibah dari RM50. Nak bahagiakan isteri bukan dgn kereta mewah, rumah besar, gelang emas. Kerana semua itu akan di-faraidkan selepas mereka kehilangan anda. Tak tahu ambik tahu .

#yourfavlifeprotectionconsultant
Assalamualaikum Selamat pagi Siapa di sini untuk dengar pasal hibah/income replacement/dsb amatlah dialukan. Sehingga tgh hari ini saja 🤗 ! Promosi hibah dari RM50. Nak bahagiakan isteri bukan dgn kereta mewah, rumah besar, gelang emas. Kerana semua itu akan di-faraidkan selepas mereka kehilangan anda. Tak tahu ambik tahu . #yourfavlifeprotectionconsultant
Beliau dah bersedia terhadap segala kemungkinan yang bakal berlaku .

Sama ada kita berdepan dgn situasi itu atau tidak, bukan tugas kita. Kita hanya perlu sediakan payung sebelum hujan 🌂

#yourfavlifeprotectionconsultant
Beliau dah bersedia terhadap segala kemungkinan yang bakal berlaku . Sama ada kita berdepan dgn situasi itu atau tidak, bukan tugas kita. Kita hanya perlu sediakan payung sebelum hujan 🌂 #yourfavlifeprotectionconsultant
Ada protection dah bagus 👍🏼 Yang tak bagus bila dah expired! 😱 Bila agent tanya dah ada takaful, jawapan mesti “dah ada” tapi tak check sampai bila?

Setahun juga hidup tanpa protection. Tapi Alhamdulillah tiada apa-apa perkara buruk berlaku .

Tujuannya agent suruh semak semula polisi adalah utk elakkan dari tanggapan buruk “insurans menipu”. Jom bersama dalam misi review polisi. Start it now ! Jangan dah terhantuk baru terngadah 🤭

#yourfavlifeprotectionconsultant
Ada protection dah bagus 👍🏼 Yang tak bagus bila dah expired! 😱 Bila agent tanya dah ada takaful, jawapan mesti “dah ada” tapi tak check sampai bila? Setahun juga hidup tanpa protection. Tapi Alhamdulillah tiada apa-apa perkara buruk berlaku . Tujuannya agent suruh semak semula polisi adalah utk elakkan dari tanggapan buruk “insurans menipu”. Jom bersama dalam misi review polisi. Start it now ! Jangan dah terhantuk baru terngadah 🤭 #yourfavlifeprotectionconsultant
Jangan tahu nak kahwin saja 😌

#yourfavlifeprotectionconsultant
Jangan tahu nak kahwin saja 😌 #yourfavlifeprotectionconsultant
Bagusnya kalau company sediakan manfaat untuk pekerja 👍🏼 Tapi agaknya sampai bila kita nak terus berkhidmat? 10 tahun 🤔 20 tahun 🤨 Seumur hidup 😱

Semua orang ada “planning” cumanya kita tak pasti bila bakal berdepan situasi tak dijangka. Seperti bertukar kerja 😪

Company baru pulak tak menawarkan manfaat untuk pekerja. Masatu nak ambik takaful dah terasa mahal sebab umur dah meningkat 😭

Sekian,
Renung-renungkan lah sahabat

#yourfavlifeprotectionconsultant
Bagusnya kalau company sediakan manfaat untuk pekerja 👍🏼 Tapi agaknya sampai bila kita nak terus berkhidmat? 10 tahun 🤔 20 tahun 🤨 Seumur hidup 😱 Semua orang ada “planning” cumanya kita tak pasti bila bakal berdepan situasi tak dijangka. Seperti bertukar kerja 😪 Company baru pulak tak menawarkan manfaat untuk pekerja. Masatu nak ambik takaful dah terasa mahal sebab umur dah meningkat 😭 Sekian, Renung-renungkan lah sahabat #yourfavlifeprotectionconsultant
Rancang kewangan anda bermula sekarang 🤗 Sekarang kita berada dalam keadaan selesa, tetapi bila-bila sahaja kita boleh jatuh ke miskin.

Apa puncanya ? Hilang punca pendapatan akibat tidak lagi mampu bekerja disebabkan oleh sakit kritikal. 99.9% syarikat tidak lagi memerlukan anda bekerja. Kerap mintak cuti, gaji kena tolak, ini semua mengakibatkan anda tidak lagi mampu menyara diri. Hanya mengharapkan ibu bapa. Sampai bila ?

Kalau sekarang masih mampu, jadi kenapa tidak untuk anda rancang 1 pelan perlindungan serendah RM50 👍🏼 .
#yourfavlifeprotectionconsultant
Rancang kewangan anda bermula sekarang 🤗 Sekarang kita berada dalam keadaan selesa, tetapi bila-bila sahaja kita boleh jatuh ke miskin. Apa puncanya ? Hilang punca pendapatan akibat tidak lagi mampu bekerja disebabkan oleh sakit kritikal. 99.9% syarikat tidak lagi memerlukan anda bekerja. Kerap mintak cuti, gaji kena tolak, ini semua mengakibatkan anda tidak lagi mampu menyara diri. Hanya mengharapkan ibu bapa. Sampai bila ? Kalau sekarang masih mampu, jadi kenapa tidak untuk anda rancang 1 pelan perlindungan serendah RM50 👍🏼 . #yourfavlifeprotectionconsultant
Rasulullah SAW bersabda “Barangsiapa mengucapkan subhanallah wabihamdihi seratus kali dalam sehari, ia akan diampuni segala dosanya sekalipun dosanya itu sebanyak buih di laut.” (HR Muslim dan Tirmidzi)

#yourfavlifeprotectionconsultant
Rasulullah SAW bersabda “Barangsiapa mengucapkan subhanallah wabihamdihi seratus kali dalam sehari, ia akan diampuni segala dosanya sekalipun dosanya itu sebanyak buih di laut.” (HR Muslim dan Tirmidzi) #yourfavlifeprotectionconsultant
MENGINGATI MATI MENYUCIKAN JIWA

Ramai mengadu orang insurans / takaful suka bercakap pasal mati. 
Betul ! 
Sebab mati itu PASTI cuma cara yang bagaimana, masih menjadi rahsia. 
Ada orang bila bercakap pasal mati, dia tak rasa apa. 
Ada orang bila sebut saja perkataan mati dia dah gelisah. 
Sebab akhirat itu selamanya kawan-kawan. 
Selama mana 🤔 Selama-lamanya.
Kita mungkin dijangka hidup di dunia sampai umur 60 ke 70 tahun (ada yang diambil nyawanya dari muda)
Tapi bayangkan akhirat... No count days !
Tiada 60 tahun. 
Tiada 70 tahun TETAPI infiniti.

Firman Allah SWT, Surah al-An’am (32) /

Dan tidak (dinamakan) kehidupan dunia melainkan permainan yang sia-sia dan hiburan yang melalaikan. 
Dan demi sesungguhnya negeri akhirat itu lebih baik bagi orang-orang yang bertaqwa. 
Oleh itu, tidakkah kamu mahu berfikir?” .

Wallahualam

#yourfavlifeprotectionconsultant
MENGINGATI MATI MENYUCIKAN JIWA Ramai mengadu orang insurans / takaful suka bercakap pasal mati. Betul ! Sebab mati itu PASTI cuma cara yang bagaimana, masih menjadi rahsia. Ada orang bila bercakap pasal mati, dia tak rasa apa. Ada orang bila sebut saja perkataan mati dia dah gelisah. Sebab akhirat itu selamanya kawan-kawan. Selama mana 🤔 Selama-lamanya. Kita mungkin dijangka hidup di dunia sampai umur 60 ke 70 tahun (ada yang diambil nyawanya dari muda) Tapi bayangkan akhirat... No count days ! Tiada 60 tahun. Tiada 70 tahun TETAPI infiniti. Firman Allah SWT, Surah al-An’am (32) / Dan tidak (dinamakan) kehidupan dunia melainkan permainan yang sia-sia dan hiburan yang melalaikan. Dan demi sesungguhnya negeri akhirat itu lebih baik bagi orang-orang yang bertaqwa. Oleh itu, tidakkah kamu mahu berfikir?” . Wallahualam #yourfavlifeprotectionconsultant
Cara membayar polisi menggunakan Maybank2u (optional) 🤗

1. Log into your account
2. Click pay and transfer
3. Choose PruBSN Takaful (for takaful policy) as payee
4. Key in your policy amount, policy no & phone no (refer to policy book)
5. Choose the date you want Maybank to deduct from & the end period (set recurring mode option)

For example, you choose to start paying on 5th March 2020 till 5th March 2021. Maybank will deduct your payment on 5th every MONTH (if the frequency mode is by monthly) till the end date (2021). This method is much more easier SEBAB ramai client tanya...
“bila PruBSN akan deduct payment saya” .
“mcm mana kalau dalam akaun takda duit masa PruBSN nak buat penolakan” .
“biasanya gaji masuk lambat dalam akaun. Jadi mcm mana” .

Harapnya ilmu di atas bermanfaat. Terima kasih !

#yourfavlifeprotectionconsultant
Cara membayar polisi menggunakan Maybank2u (optional) 🤗 1. Log into your account 2. Click pay and transfer 3. Choose PruBSN Takaful (for takaful policy) as payee 4. Key in your policy amount, policy no & phone no (refer to policy book) 5. Choose the date you want Maybank to deduct from & the end period (set recurring mode option) For example, you choose to start paying on 5th March 2020 till 5th March 2021. Maybank will deduct your payment on 5th every MONTH (if the frequency mode is by monthly) till the end date (2021). This method is much more easier SEBAB ramai client tanya... “bila PruBSN akan deduct payment saya” . “mcm mana kalau dalam akaun takda duit masa PruBSN nak buat penolakan” . “biasanya gaji masuk lambat dalam akaun. Jadi mcm mana” . Harapnya ilmu di atas bermanfaat. Terima kasih ! #yourfavlifeprotectionconsultant
Kedatangan bulan Rejab. Bulan dilipat gandakan pahala. Semoga membawa barakah dalam kehidupan.

#yourfavlifeprotectionconsultant
Kedatangan bulan Rejab. Bulan dilipat gandakan pahala. Semoga membawa barakah dalam kehidupan. #yourfavlifeprotectionconsultant
Salam subuh

Ingat seperkara ! Selepas subuh elakkan untuk tak tidur semula. Supaya badan tak mudah lemau untuk mulakan hari !

#yourfavlifeprotectionconsultant
Salam subuh Ingat seperkara ! Selepas subuh elakkan untuk tak tidur semula. Supaya badan tak mudah lemau untuk mulakan hari ! #yourfavlifeprotectionconsultant
Salam maghrib 🤗

Lepas solat amalkan zikir ini sebanyak 7 kali. Semoga rumah terakhir kita nanti di syurga. InshaAllah .

#yourfavlifeprotectionconsultant
Salam maghrib 🤗 Lepas solat amalkan zikir ini sebanyak 7 kali. Semoga rumah terakhir kita nanti di syurga. InshaAllah . #yourfavlifeprotectionconsultant
Wise word 👍🏼 #yourfavlifeprotectionconsultant
Orang kata “biar susah masa muda, bila tua dah selesa” 👍🏼 Tetapi ramai yang tidak mengambil peluang membeli takaful di usia muda dgn alasan “tak bersedia” “tak perlukan” dsb 🤔

Bila tua & berpenyakit baru sedar. Benda sebegini yang cuba dielakkan dari berlaku. Anak muda, jangan habiskan duit ke benda sia-sia. Sangat sayang !

#takafulbukanpinjaman
#takafulsebagaiaset

#yourfavlifeprotectionconsultant
Orang kata “biar susah masa muda, bila tua dah selesa” 👍🏼 Tetapi ramai yang tidak mengambil peluang membeli takaful di usia muda dgn alasan “tak bersedia” “tak perlukan” dsb 🤔 Bila tua & berpenyakit baru sedar. Benda sebegini yang cuba dielakkan dari berlaku. Anak muda, jangan habiskan duit ke benda sia-sia. Sangat sayang ! #takafulbukanpinjaman #takafulsebagaiaset #yourfavlifeprotectionconsultant
Renungkan & fikir adakah kita tergolong dalam peratusan ini 🤔

Sampai bila kita harus terus selesa? Perlu atau tidak simpanan ketika sakit @ tua ataupon simpanan untuk pendidikan anak?

#andafikirandajawab
#takafulbukanpinjaman
#takafulsebagaiaset

#yourfavlifeprotectionconsultant
Renungkan & fikir adakah kita tergolong dalam peratusan ini 🤔 Sampai bila kita harus terus selesa? Perlu atau tidak simpanan ketika sakit @ tua ataupon simpanan untuk pendidikan anak? #andafikirandajawab #takafulbukanpinjaman #takafulsebagaiaset #yourfavlifeprotectionconsultant
Maximum payout is RM5,000 per life

Diagnosed from 1st to 29th February 2020

#yourfavlifeprotectionconsultant
Maximum payout is RM5,000 per life Diagnosed from 1st to 29th February 2020 #yourfavlifeprotectionconsultant
Manfaat banyak mcm ni mesti mahal 🤔 Tak tanya maka takkan tahu !

Sebenarnya sumbangan bulanan Tasha hanya sebanyak RM100 & dilindungi sehingga umur 70 tahun.

#contohitasha
#bijaknyatasha
#penggunabijakfaedahnyabanyak

#yourfavlifeprotectionconsultant
Manfaat banyak mcm ni mesti mahal 🤔 Tak tanya maka takkan tahu ! Sebenarnya sumbangan bulanan Tasha hanya sebanyak RM100 & dilindungi sehingga umur 70 tahun. #contohitasha #bijaknyatasha #penggunabijakfaedahnyabanyak #yourfavlifeprotectionconsultant
Hanya untuk pemegang polisi PruWarisan Plus !

#yourfavlifeprotectionconsultant
Hanya untuk pemegang polisi PruWarisan Plus ! #yourfavlifeprotectionconsultant
Good morning dear sisters & brothers. 
#yourfavlifeprotectionconsultant
Good morning dear sisters & brothers. #yourfavlifeprotectionconsultant
*Highlighted* ILMU YANG BERMANFAAT

Aku sampaikan sesuatu bukan untuk lagak tapi tugas aku BERKONGSI !

#yourfavlifeprotectionconsultant
*Highlighted* ILMU YANG BERMANFAAT Aku sampaikan sesuatu bukan untuk lagak tapi tugas aku BERKONGSI ! #yourfavlifeprotectionconsultant
*Highlighted* DOA ANAK YANG SOLEH

Sisi anak itu adalah cerminan dari ibu ayah. Paling utama adalah “THE VALUE YOU GIVE” sepanjang anak-anak dibesarkan !

Perlunya HIBAH sebagai satu USAHA untuk tidak membebankan anak-anak bila anda tiada. Apabila tanggungjawab itu berterusan, maka kesyukuran akan diluahkan. DOA MEREKA AKAN SENTIASA MENGIRINGI PERJALANAN ANDA.

Buat sekarang pon boleh nampak. Contoh, bagi belanja sekolah lebih. Apa yang terpancar di raut muka anak ? KEGEMBIRAAN TANDA BERSYUKUR. Tak rugi berkorban sikit untuk anak-anak !

#yourfavlifeprotectionconsultant
*Highlighted* DOA ANAK YANG SOLEH Sisi anak itu adalah cerminan dari ibu ayah. Paling utama adalah “THE VALUE YOU GIVE” sepanjang anak-anak dibesarkan ! Perlunya HIBAH sebagai satu USAHA untuk tidak membebankan anak-anak bila anda tiada. Apabila tanggungjawab itu berterusan, maka kesyukuran akan diluahkan. DOA MEREKA AKAN SENTIASA MENGIRINGI PERJALANAN ANDA. Buat sekarang pon boleh nampak. Contoh, bagi belanja sekolah lebih. Apa yang terpancar di raut muka anak ? KEGEMBIRAAN TANDA BERSYUKUR. Tak rugi berkorban sikit untuk anak-anak ! #yourfavlifeprotectionconsultant
Ada yang memilih untuk mengikut sistem faraid. Untuk elak dari bertikam lidah & salah faham 🗣

Apa cara sekalipon, buatlah tindakan yang bijak untuk kesinambungan masa depan anak-anak.

#yourfavlifeprotectionconsultant
Ada yang memilih untuk mengikut sistem faraid. Untuk elak dari bertikam lidah & salah faham 🗣 Apa cara sekalipon, buatlah tindakan yang bijak untuk kesinambungan masa depan anak-anak. #yourfavlifeprotectionconsultant
*Info taken from Amanahraya

Proses untuk dapatkan aset si mati akan mengambil masa bertahun & melalui sistem faraid.

#yourfavlifeprotectionconsultant
*Info taken from Amanahraya Proses untuk dapatkan aset si mati akan mengambil masa bertahun & melalui sistem faraid. #yourfavlifeprotectionconsultant
Apabila berhutang, wajib HIBAH-kan keluarga TAKAFUL supaya mereka tidak perlu melangsaikan hutang anda sendirian .

يُغْفَرُ لِلشَّهِيدِ كُلُّ ذَنْبٍ إلَّا الدَّيْنَ

Diampunkan semua dosa bagi orang yang terkorban mati syahid kecuali jika ia mempunyai hutang (kepada manusia) - Hadis riwayat Muslim

#yourfavlifeprotectionconsultant
Apabila berhutang, wajib HIBAH-kan keluarga TAKAFUL supaya mereka tidak perlu melangsaikan hutang anda sendirian . يُغْفَرُ لِلشَّهِيدِ كُلُّ ذَنْبٍ إلَّا الدَّيْنَ Diampunkan semua dosa bagi orang yang terkorban mati syahid kecuali jika ia mempunyai hutang (kepada manusia) - Hadis riwayat Muslim #yourfavlifeprotectionconsultant
Ilmu boleh menundukkan seseorang yang bodoh. Tapi tak boleh menundukkan seseorang yang angkuh. *selfreminder*

#yourfavlifeprotectionconsultant
Ilmu boleh menundukkan seseorang yang bodoh. Tapi tak boleh menundukkan seseorang yang angkuh. *selfreminder* #yourfavlifeprotectionconsultant
Download index side qrcode