#dudukdirumah

#已发帖 36632
今晚又是個雨後的夜晚
城裡的月光把夢照亮, 請溫暖我心房
行動管制令的第22天,  看透了人間聚散, 能不能多點快樂片段..
雨後朦朧的超級粉紅🌙, 很美! 世間的美好, 都值得等待!Pink, 希望盡快趕走負能量, 獲得新生, 疫情早日畫上句號。
#supermoon #pinkmoon #pink #賞月 #城裡的月光 #粉紅月亮 #malaysialockdown #stayathome #dudukdirumah #movementcontrolordermalaysia #perintahkawalanpergerakan
今晚又是個雨後的夜晚 城裡的月光把夢照亮, 請溫暖我心房 行動管制令的第22天, 看透了人間聚散, 能不能多點快樂片段.. 雨後朦朧的超級粉紅🌙, 很美! 世間的美好, 都值得等待!Pink, 希望盡快趕走負能量, 獲得新生, 疫情早日畫上句號。 #supermoon #pinkmoon #pink #賞月 #城裡的月光 #粉紅月亮 #malaysialockdown #stayathome #dudukdirumah #movementcontrolordermalaysia #perintahkawalanpergerakan
Anak bosan duduk dirumah waktu PKP ini?

Jom saya kongsikan BUKU MENARIK sesuai untuk anak dari umur 3 hingga 7 tahun yang masih belum menguasai suku kata. 
Dengan setiap pembelian buku Wow I-Enjoy  berharga RM25 akan dapat percuma :

1. Siri Buku Kecil Wow
2.  Telegram Support group 
3. Video panduan mengajar dan membaca 
P/s: Jangan lepaskan peluang juga untuk dapatkan set buku Promosi #DUDUKDIRUMAH dengan harga RM35 sahaja. 
Buku ini tidak dijual di mana-mana kedai. 
Komen NAK!
Kami akan segera hubungi anda.

#DudukRumah 
#StayAtHome
Anak bosan duduk dirumah waktu PKP ini? Jom saya kongsikan BUKU MENARIK sesuai untuk anak dari umur 3 hingga 7 tahun yang masih belum menguasai suku kata. Dengan setiap pembelian buku Wow I-Enjoy  berharga RM25 akan dapat percuma : 1. Siri Buku Kecil Wow 2. Telegram Support group 3. Video panduan mengajar dan membaca P/s: Jangan lepaskan peluang juga untuk dapatkan set buku Promosi #DUDUKDIRUMAH dengan harga RM35 sahaja. Buku ini tidak dijual di mana-mana kedai. Komen NAK! Kami akan segera hubungi anda. #DudukRumah #StayAtHome
New LUNA- C love sangat2😍
.
COMING SOON! SO NYUMMY SOO SEDAP!
.
Orange flavour luna-c
.
40 tablet in 1 bottle😍
.
Place your order now
.
PRE-ORDER SEKARANG‼
.
.
Luna C merupakan tablet kunyahan berperisa oren yg mengandungi kandungan utama ▶️
.
🧡Vitamin C
🧡Live Culture 🧡Multivitamin . .
CHEWABLE TABLETS :
.
🍊40 tablets
🍊Orange flavour
🍊kunyah2 nyummnyumm
.
Price RM 39 SM/ RM 43 SS / 22 SGD / 22 BND
.
Price exclude postage and cod
.
.
TEKAN LINK DI BIO⬇️
@lunaskinz.klselangor.syazwani 
@lunaskinz.klselangor.syazwani 
@lunaskinz.klselangor.syazwani .
.
#lunac #vitaminc #antibodi #surerichteam #lunaskinz #lunaskinzhq #lunaskinzwangsamaju #lunaskinzbymirafilzah #lunaskinzmelawati #lunaskinzkl #lunaskinzampang #mirafilzah #lunaskinzdanaukota #surerichteam #lunaskinzsetapak #skingoals #lunaskinzcheras #tv3malaysia #lunaskinzselangor #lunaskinzkelantan #lunaskinzsentul #stayathome #stayhome  #lunaskinzkualalumpur #covid_19  #tiktok #lunaskinzperak #lunaskinzshahalam #dudukdirumah  #lunaskinzsetapak  #lunaskinzgombak #lunaskinzdamansara
New LUNA- C love sangat2😍 . COMING SOON! SO NYUMMY SOO SEDAP! . Orange flavour luna-c . 40 tablet in 1 bottle😍 . Place your order now . PRE-ORDER SEKARANG‼ . . Luna C merupakan tablet kunyahan berperisa oren yg mengandungi kandungan utama ▶️ . 🧡Vitamin C 🧡Live Culture 🧡Multivitamin . . CHEWABLE TABLETS : . 🍊40 tablets 🍊Orange flavour 🍊kunyah2 nyummnyumm . Price RM 39 SM/ RM 43 SS / 22 SGD / 22 BND . Price exclude postage and cod . . TEKAN LINK DI BIO⬇️ @lunaskinz.klselangor.syazwani @lunaskinz.klselangor.syazwani @lunaskinz.klselangor.syazwani . . #lunac #vitaminc #antibodi #surerichteam #lunaskinz #lunaskinzhq #lunaskinzwangsamaju #lunaskinzbymirafilzah #lunaskinzmelawati #lunaskinzkl #lunaskinzampang #mirafilzah #lunaskinzdanaukota #surerichteam #lunaskinzsetapak #skingoals #lunaskinzcheras #tv3malaysia #lunaskinzselangor #lunaskinzkelantan #lunaskinzsentul #stayathome #stayhome #lunaskinzkualalumpur #covid_19 #tiktok #lunaskinzperak #lunaskinzshahalam #dudukdirumah #lunaskinzsetapak #lunaskinzgombak #lunaskinzdamansara
.
Antara salah satu cara untuk meningkatkan imunisasi tubuh ialah memastikan probiotik anda aktif!
.
Untuk mempunyai probiotik aktif, kuantiti prebiotik yang cukupi adalah amat penting. Dan sumber utama prebiotik adalah sayuran dan buah-buahan!
.
101 Enzyme yang dihasilkan daripada proses penapaian 101 jenis sayur-sayuran dan buah-buahan dapat meningkatkan keaktifan  prebiotik, dan memberikan kuasa imunisasi yang lebih tinggi!
.
#sne #snemarketing #101Enzyme #kesihatan #tipskesihatan #sistemimun #buahbuahan #sayuran #lawancovid19 #dudukdirumah
. Antara salah satu cara untuk meningkatkan imunisasi tubuh ialah memastikan probiotik anda aktif! . Untuk mempunyai probiotik aktif, kuantiti prebiotik yang cukupi adalah amat penting. Dan sumber utama prebiotik adalah sayuran dan buah-buahan! . 101 Enzyme yang dihasilkan daripada proses penapaian 101 jenis sayur-sayuran dan buah-buahan dapat meningkatkan keaktifan prebiotik, dan memberikan kuasa imunisasi yang lebih tinggi! . #sne #snemarketing #101Enzyme #kesihatan #tipskesihatan #sistemimun #buahbuahan #sayuran #lawancovid19 #dudukdirumah
[ MALAM NISFU SYA’ABAN ] .
Sabda Rasulullah ﷺ  yang bermaksud: “Apabila tiba pada malam Nisfu Sya'ban maka berjagalah kamu pada malamnya (melakukan ibadah) dan berpuasa pada siangnya kerana sesungguhnya Allah سبحانه و تعالى turun (merahmati hamba-hamba-Nya) pada waktu itu mulai terbenamnya matahari ke langit dunia. .
Allah سبحانه و تعالى berfirman:
“Siapa yang memohon keampunan maka aku akan mengampunkannya, siapa yang meminta rezeki, maka aku akan kurniakan kepadanya rezeki, siapa yang ditimpa bala aku akan melepaskannya. Adakah daripada kalangan mereka begini dan adakah daripada kalangan mereka begini (berturutan pertanyaan daripada Allah) sehingga terbit fajar?” - [Hadis Riwayat Ibnu Majah]
.
In sha Allah #maghrib 08/04/2020 (Rabu) = 15 #syaban 1441H = Malam Nisfu Sya’ban.
.
Amalan-amalan yang boleh dilakukan:
• Membaca surah Yasin 3 kali dengan tertib dan setiap satunya diniatkan memohon :
- Dipanjangkan umur dalam keadaan sihat untuk mentaati Allah.
- Ditetapkan iman sehingga ke akhir hayat dan dijauhkan dari bala bencana.
- Diluaskan rezeki yang halal dan diberkati.
• Memperbanyakkan istighfar & zikir. • Memperbanyakkan berselawat & salam ke atas Junjungan Besar Rasulullah S.A.W. • Qiamullail
• Berpuasa sunnat pada siang 15 Sya’ban (09/04/2020 - Khamis)
.
Mohon sebarkan kebaikan ini - SHARE+TAG
.
.
#darulmurtadza #dakwah #islam #iman #ehsan #malaysiaku #syaaban #nisfusyaaban #kitajagakita .
#popcornohsem #facemask #3ply #lockdown #roadtax #insurance #covid19 #stayathome #dudukdirumah #juststayathome #putuskanrantaiancovid19 #mco #perintahkawalanpergerakan #pkp #moratarium #workfromhome #handsanitizer
[ MALAM NISFU SYA’ABAN ] . Sabda Rasulullah ﷺ yang bermaksud: “Apabila tiba pada malam Nisfu Sya'ban maka berjagalah kamu pada malamnya (melakukan ibadah) dan berpuasa pada siangnya kerana sesungguhnya Allah سبحانه و تعالى turun (merahmati hamba-hamba-Nya) pada waktu itu mulai terbenamnya matahari ke langit dunia. . Allah سبحانه و تعالى berfirman: “Siapa yang memohon keampunan maka aku akan mengampunkannya, siapa yang meminta rezeki, maka aku akan kurniakan kepadanya rezeki, siapa yang ditimpa bala aku akan melepaskannya. Adakah daripada kalangan mereka begini dan adakah daripada kalangan mereka begini (berturutan pertanyaan daripada Allah) sehingga terbit fajar?” - [Hadis Riwayat Ibnu Majah] . In sha Allah #maghrib 08/04/2020 (Rabu) = 15 #syaban 1441H = Malam Nisfu Sya’ban. . Amalan-amalan yang boleh dilakukan: • Membaca surah Yasin 3 kali dengan tertib dan setiap satunya diniatkan memohon : - Dipanjangkan umur dalam keadaan sihat untuk mentaati Allah. - Ditetapkan iman sehingga ke akhir hayat dan dijauhkan dari bala bencana. - Diluaskan rezeki yang halal dan diberkati. • Memperbanyakkan istighfar & zikir. • Memperbanyakkan berselawat & salam ke atas Junjungan Besar Rasulullah S.A.W. • Qiamullail • Berpuasa sunnat pada siang 15 Sya’ban (09/04/2020 - Khamis) . Mohon sebarkan kebaikan ini - SHARE+TAG . . #darulmurtadza #dakwah #islam #iman #ehsan #malaysiaku #syaaban #nisfusyaaban #kitajagakita . #popcornohsem #facemask #3ply #lockdown #roadtax #insurance #covid19 #stayathome #dudukdirumah #juststayathome #putuskanrantaiancovid19 #mco #perintahkawalanpergerakan #pkp #moratarium #workfromhome #handsanitizer
Neeye kolanthey❤feel the song🌹#dudukdirumah
Neeye kolanthey❤feel the song🌹#dudukdirumah
[ MALAM NISFU SYA’ABAN ] .
Sabda Rasulullah ﷺ  yang bermaksud: “Apabila tiba pada malam Nisfu Sya'ban maka berjagalah kamu pada malamnya (melakukan ibadah) dan berpuasa pada siangnya kerana sesungguhnya Allah سبحانه و تعالى turun (merahmati hamba-hamba-Nya) pada waktu itu mulai terbenamnya matahari ke langit dunia. .
Allah سبحانه و تعالى berfirman:
“Siapa yang memohon keampunan maka aku akan mengampunkannya, siapa yang meminta rezeki, maka aku akan kurniakan kepadanya rezeki, siapa yang ditimpa bala aku akan melepaskannya. Adakah daripada kalangan mereka begini dan adakah daripada kalangan mereka begini (berturutan pertanyaan daripada Allah) sehingga terbit fajar?” - [Hadis Riwayat Ibnu Majah]
.
In sha Allah #maghrib 08/04/2020 (Rabu) = 15 #syaban 1441H = Malam Nisfu Sya’ban.
.
Amalan-amalan yang boleh dilakukan:
• Membaca surah Yasin 3 kali dengan tertib dan setiap satunya diniatkan memohon :
- Dipanjangkan umur dalam keadaan sihat untuk mentaati Allah.
- Ditetapkan iman sehingga ke akhir hayat dan dijauhkan dari bala bencana.
- Diluaskan rezeki yang halal dan diberkati.
• Memperbanyakkan istighfar & zikir. • Memperbanyakkan berselawat & salam ke atas Junjungan Besar Rasulullah S.A.W. • Qiamullail
• Berpuasa sunnat pada siang 15 Sya’ban (09/04/2020 - Khamis)
.
Mohon sebarkan kebaikan ini - SHARE+TAG
.
.
#darulmurtadza #dakwah #islam #iman #ehsan #malaysiaku #syaaban #nisfusyaaban #kitajagakita .
#TheEmpire #AIAMalaysia #BuildingABetterFuture #AIAPublicTakaful #AIAVitalityMY
#TakafulUntukSemua #facemask #3ply #lockdown #roadtax #insurance #covid19 #stayathome #dudukdirumah #juststayathome #putuskanrantaiancovid19 #theystayatworkforus #westayathomefortheme #kitajagakita
[ MALAM NISFU SYA’ABAN ] . Sabda Rasulullah ﷺ yang bermaksud: “Apabila tiba pada malam Nisfu Sya'ban maka berjagalah kamu pada malamnya (melakukan ibadah) dan berpuasa pada siangnya kerana sesungguhnya Allah سبحانه و تعالى turun (merahmati hamba-hamba-Nya) pada waktu itu mulai terbenamnya matahari ke langit dunia. . Allah سبحانه و تعالى berfirman: “Siapa yang memohon keampunan maka aku akan mengampunkannya, siapa yang meminta rezeki, maka aku akan kurniakan kepadanya rezeki, siapa yang ditimpa bala aku akan melepaskannya. Adakah daripada kalangan mereka begini dan adakah daripada kalangan mereka begini (berturutan pertanyaan daripada Allah) sehingga terbit fajar?” - [Hadis Riwayat Ibnu Majah] . In sha Allah #maghrib 08/04/2020 (Rabu) = 15 #syaban 1441H = Malam Nisfu Sya’ban. . Amalan-amalan yang boleh dilakukan: • Membaca surah Yasin 3 kali dengan tertib dan setiap satunya diniatkan memohon : - Dipanjangkan umur dalam keadaan sihat untuk mentaati Allah. - Ditetapkan iman sehingga ke akhir hayat dan dijauhkan dari bala bencana. - Diluaskan rezeki yang halal dan diberkati. • Memperbanyakkan istighfar & zikir. • Memperbanyakkan berselawat & salam ke atas Junjungan Besar Rasulullah S.A.W. • Qiamullail • Berpuasa sunnat pada siang 15 Sya’ban (09/04/2020 - Khamis) . Mohon sebarkan kebaikan ini - SHARE+TAG . . #darulmurtadza #dakwah #islam #iman #ehsan #malaysiaku #syaaban #nisfusyaaban #kitajagakita . #TheEmpire #AIAMalaysia #BuildingABetterFuture #AIAPublicTakaful #AIAVitalityMY #TakafulUntukSemua #facemask #3ply #lockdown #roadtax #insurance #covid19 #stayathome #dudukdirumah #juststayathome #putuskanrantaiancovid19 #theystayatworkforus #westayathomefortheme #kitajagakita
Tatacara pembersihan dan disinfeksi di tempat awam.

Sumber: Kementerian Kesihatan Malaysia - Portal Myhealth

#kitamestimenang
#covid19malaysia
#dudukdirumah
#dadahterkawal2025
#SayNoToDrugs
#kemakmurandankesejahteraanbersama
Tatacara pembersihan dan disinfeksi di tempat awam. Sumber: Kementerian Kesihatan Malaysia - Portal Myhealth #kitamestimenang #covid19malaysia #dudukdirumah #dadahterkawal2025 #SayNoToDrugs #kemakmurandankesejahteraanbersama
8 April 2020 (Rabu) : MPAJ berkala laksana operasi semakan pemantauan perintah kawalan pergerakan (PKP) dan proses disinfeksi di kawasan komersial dan awam dalam kawasan pentadbiran.
.
Operasi semakan pemantauan PKP dan proses disinfeksi ini diteruskan ke Bukit Antarabangsa, Surau Pinggiran Ukay dan Pangsapuri Sri Kayangan.
.
"Bersama kita mencegah penularan COVID-19"
#DudukDiRumah
.
MP Ampang Jaya
Berbakti, Bersih, Berbudaya
8 April 2020 (Rabu) : MPAJ berkala laksana operasi semakan pemantauan perintah kawalan pergerakan (PKP) dan proses disinfeksi di kawasan komersial dan awam dalam kawasan pentadbiran. . Operasi semakan pemantauan PKP dan proses disinfeksi ini diteruskan ke Bukit Antarabangsa, Surau Pinggiran Ukay dan Pangsapuri Sri Kayangan. . "Bersama kita mencegah penularan COVID-19" #DudukDiRumah . MP Ampang Jaya Berbakti, Bersih, Berbudaya
Kepada anak-anak dan ibu bapa, jangan lupa esok ada siaran TV Pendidikan di TV Okey. 
#StayAtHome #DudukDiRumah #Covid19
Kepada anak-anak dan ibu bapa, jangan lupa esok ada siaran TV Pendidikan di TV Okey. #StayAtHome #DudukDiRumah #Covid19
#Repost @cybersecurity_malaysia (@get_repost)
・・・
Garis panduan keselamatan penggunaan aplikasi persidangan video dalam talian | Online video teleconference application security guidelines

Layari :
https://www.mycert.org.my/portal/advisory?id=MA-782.042020

#COVID19Malaysia #PerintahKawalanPergerakan #StayAtHome #DudukDiRumah #pkp #mco #cybersafe #cyber999
#Repost @cybersecurity_malaysia (@get_repost) ・・・ Garis panduan keselamatan penggunaan aplikasi persidangan video dalam talian | Online video teleconference application security guidelines Layari : https://www.mycert.org.my/portal/advisory?id=MA-782.042020 #COVID19Malaysia #PerintahKawalanPergerakan #StayAtHome #DudukDiRumah #pkp #mco #cybersafe #cyber999
[ MALAM NISFU SYA’ABAN ] .
Sabda Rasulullah ﷺ  yang bermaksud: “Apabila tiba pada malam Nisfu Sya'ban maka berjagalah kamu pada malamnya (melakukan ibadah) dan berpuasa pada siangnya kerana sesungguhnya Allah سبحانه و تعالى turun (merahmati hamba-hamba-Nya) pada waktu itu mulai terbenamnya matahari ke langit dunia. .
Allah سبحانه و تعالى berfirman:
“Siapa yang memohon keampunan maka aku akan mengampunkannya, siapa yang meminta rezeki, maka aku akan kurniakan kepadanya rezeki, siapa yang ditimpa bala aku akan melepaskannya. Adakah daripada kalangan mereka begini dan adakah daripada kalangan mereka begini (berturutan pertanyaan daripada Allah) sehingga terbit fajar?” - [Hadis Riwayat Ibnu Majah]
.
In sha Allah #maghrib 08/04/2020 (Rabu) = 15 #syaban 1441H = Malam Nisfu Sya’ban.
.
Amalan-amalan yang boleh dilakukan:
• Membaca surah Yasin 3 kali dengan tertib dan setiap satunya diniatkan memohon :
- Dipanjangkan umur dalam keadaan sihat untuk mentaati Allah.
- Ditetapkan iman sehingga ke akhir hayat dan dijauhkan dari bala bencana.
- Diluaskan rezeki yang halal dan diberkati.
• Memperbanyakkan istighfar & zikir. • Memperbanyakkan berselawat & salam ke atas Junjungan Besar Rasulullah S.A.W. • Qiamullail
• Berpuasa sunnat pada siang 15 Sya’ban (09/04/2020 - Khamis)
.
Mohon sebarkan kebaikan ini - SHARE+TAG
.
.
#darulmurtadza #dakwah #islam #iman #ehsan #malaysiaku #syaaban #nisfusyaaban #kitajagakita .
#allstarroadtax #facemask #3ply #lockdown #roadtax #covid19 #stayathome #dudukdirumah #juststayathome #putuskanrantaiancovid19 #theystayatworkforus #westayathomefortheme #mco #perintahkawalanpergerakan #pkp #moratarium #workfromhome #handsanitizer #frontliners
[ MALAM NISFU SYA’ABAN ] . Sabda Rasulullah ﷺ yang bermaksud: “Apabila tiba pada malam Nisfu Sya'ban maka berjagalah kamu pada malamnya (melakukan ibadah) dan berpuasa pada siangnya kerana sesungguhnya Allah سبحانه و تعالى turun (merahmati hamba-hamba-Nya) pada waktu itu mulai terbenamnya matahari ke langit dunia. . Allah سبحانه و تعالى berfirman: “Siapa yang memohon keampunan maka aku akan mengampunkannya, siapa yang meminta rezeki, maka aku akan kurniakan kepadanya rezeki, siapa yang ditimpa bala aku akan melepaskannya. Adakah daripada kalangan mereka begini dan adakah daripada kalangan mereka begini (berturutan pertanyaan daripada Allah) sehingga terbit fajar?” - [Hadis Riwayat Ibnu Majah] . In sha Allah #maghrib 08/04/2020 (Rabu) = 15 #syaban 1441H = Malam Nisfu Sya’ban. . Amalan-amalan yang boleh dilakukan: • Membaca surah Yasin 3 kali dengan tertib dan setiap satunya diniatkan memohon : - Dipanjangkan umur dalam keadaan sihat untuk mentaati Allah. - Ditetapkan iman sehingga ke akhir hayat dan dijauhkan dari bala bencana. - Diluaskan rezeki yang halal dan diberkati. • Memperbanyakkan istighfar & zikir. • Memperbanyakkan berselawat & salam ke atas Junjungan Besar Rasulullah S.A.W. • Qiamullail • Berpuasa sunnat pada siang 15 Sya’ban (09/04/2020 - Khamis) . Mohon sebarkan kebaikan ini - SHARE+TAG . . #darulmurtadza #dakwah #islam #iman #ehsan #malaysiaku #syaaban #nisfusyaaban #kitajagakita . #allstarroadtax #facemask #3ply #lockdown #roadtax #covid19 #stayathome #dudukdirumah #juststayathome #putuskanrantaiancovid19 #theystayatworkforus #westayathomefortheme #mco #perintahkawalanpergerakan #pkp #moratarium #workfromhome #handsanitizer #frontliners
Penjawat Awam tidak boleh sesuka hati menyebar berita palsu. Anda boleh di ambil tindakan.

#Covid19 #DudukDiRumah #StayAtHome #PSACovid19RTM
Penjawat Awam tidak boleh sesuka hati menyebar berita palsu. Anda boleh di ambil tindakan. #Covid19 #DudukDiRumah #StayAtHome #PSACovid19RTM
Hi semua.. Hari ini dah 22 Restricted Movement Order.. Penuhi masa yang ada dengan aktiviti yang bermanfaat ya. 
Ini antara idea yang boleh dilakukan dirumah tapi sebelum lakukan apa-apa aktiviti masak la dulu, nanti bila perut lapar dah ada hidangan😄.. Tonton video ni untuk resipi lengkap Ayam Goreng Tatsuta Buttermilk ya.

Antara yang bermanfaat boleh lakukan ketika ini - Make money from home/WFH.. boleh bisnes online atau gunakan kelebihan kalian untuk menjana income😉 - Organize photos.. boleh arrange dan buat semula album gambar-gambar lama kita tu..
- Read & Write.. Jangan pernah jemu untuk membaca dan menulis. Banyak ilmu yang akan diperolehi.

Jangan lupa jadikan @Nutriplusfc sebagai snacks kalian ketika melakukan aktiviti ini🤩🤩 #stayathome #stayhome #kitajagakita #dudukdirumah #mco #nutripluseggs #nutriplusfc
Hi semua.. Hari ini dah 22 Restricted Movement Order.. Penuhi masa yang ada dengan aktiviti yang bermanfaat ya. Ini antara idea yang boleh dilakukan dirumah tapi sebelum lakukan apa-apa aktiviti masak la dulu, nanti bila perut lapar dah ada hidangan😄.. Tonton video ni untuk resipi lengkap Ayam Goreng Tatsuta Buttermilk ya. Antara yang bermanfaat boleh lakukan ketika ini - Make money from home/WFH.. boleh bisnes online atau gunakan kelebihan kalian untuk menjana income😉 - Organize photos.. boleh arrange dan buat semula album gambar-gambar lama kita tu.. - Read & Write.. Jangan pernah jemu untuk membaca dan menulis. Banyak ilmu yang akan diperolehi. Jangan lupa jadikan @Nutriplusfc sebagai snacks kalian ketika melakukan aktiviti ini🤩🤩 #stayathome #stayhome #kitajagakita #dudukdirumah #mco #nutripluseggs #nutriplusfc
Jumlah Kes Covid-19 mengikut daerah di Sabah setakat 12.30 t/hari, 8 April 2020 (Rabu). Sumber : Jabatan Kesihatan Negeri Sabah

#Covid19 #StayAtHome #DudukDiRumah #KitaMestiMenang #Covid19Sabah
Jumlah Kes Covid-19 mengikut daerah di Sabah setakat 12.30 t/hari, 8 April 2020 (Rabu). Sumber : Jabatan Kesihatan Negeri Sabah #Covid19 #StayAtHome #DudukDiRumah #KitaMestiMenang #Covid19Sabah
khat: Tag kawan korang yang name atirah.
.
🖌: @fieraaa__ & haziq .
.
.

#khat#budakdk#calligraphylettering#khatthuluth#khatnamacantik#khatnamaperibadi#dudukdirumah#stayathome
#Repost @rtm_malaysia
• • • • • •
Kes positif Covid-19 mengikut negeri setakat 12 tengah hari, 8 April 2020.

#stayathome
#dudukdirumah
#hentikanberitapalsu
#PsaCOVID19RTM

@myhealthkkm
#Repost @rtm_malaysia • • • • • • Kes positif Covid-19 mengikut negeri setakat 12 tengah hari, 8 April 2020. #stayathome #dudukdirumah #hentikanberitapalsu #PsaCOVID19RTM @myhealthkkm
Semalam saya berpeluang menonton movie yang bertajuk "Daulat". Movie yang agak menarik kerana ia berkaitan dengan Politik.

Namun, apabila melihat kepada kata-kata salah satu watak di dalam movie tersebut Mahsuri yang mengatakan "Pemimpin yang baik akan dipijak-pijak". Kenyataan ini saya kurang bersetuju. Kerana, pemimpin yang baik ialah pemimpin yang mebawa kesejahteraandan itulah pentingnya seseorang pemimpin meletakkan agama sebagai panduan dalam berpolitik.

Alhamdulillah Negeri kelantan dikurniakan Menteri Besar yang begitu baik dan begitu dekat dengan rakyat. Seperti Almarhum  Tuan Guru Dato Bentara Setia Nik Abdul Aziz Bin Nik Mat, mantan Menteri Besar Kelantan selama 23 tahun. Dan ustaz Dato Bentara Kanan Ustaz Ahmad Bin Yaakob Menteri Besar Kelantan dari tahun 2013 hingga kini.

Dan sepanjang 30 tahun di Negeri Kelantan ini membuktikan, apabila pemimpin menjadikan agama sebagai panduan dalam kehidupan dan pemerintahan. Ianya membawa kesejahteraan bukan sahaja di dunia malah memimpin semua rakyat kembali kepada Allah SWT.

Oleh itu, jangan jadikan ia sebagai alasan untuk kita berpolitik jahat. Teruskanlah berpegang teguh kepada Agama dan jadikan ia sebagai panduan dalam kita bepolitik serta jangan putus asa untuk berbuat baik, kerana kebaikan yang kita buat bukan untuk manusia tetapi untuk Allah SWT.

MUHAMMAD AIMAN BIN SAIPULLAH
Ahli Parlimen Belia Malaysia Negeri Kelantan
Ahli Dewan Undangan Negeri Belia kelantan
@aiman_saipullah
#kekaltenang #dudukdirumah #stayathome #kitapastimenang #kelatekukongsi #kelateku
Semalam saya berpeluang menonton movie yang bertajuk "Daulat". Movie yang agak menarik kerana ia berkaitan dengan Politik. Namun, apabila melihat kepada kata-kata salah satu watak di dalam movie tersebut Mahsuri yang mengatakan "Pemimpin yang baik akan dipijak-pijak". Kenyataan ini saya kurang bersetuju. Kerana, pemimpin yang baik ialah pemimpin yang mebawa kesejahteraandan itulah pentingnya seseorang pemimpin meletakkan agama sebagai panduan dalam berpolitik. Alhamdulillah Negeri kelantan dikurniakan Menteri Besar yang begitu baik dan begitu dekat dengan rakyat. Seperti Almarhum Tuan Guru Dato Bentara Setia Nik Abdul Aziz Bin Nik Mat, mantan Menteri Besar Kelantan selama 23 tahun. Dan ustaz Dato Bentara Kanan Ustaz Ahmad Bin Yaakob Menteri Besar Kelantan dari tahun 2013 hingga kini. Dan sepanjang 30 tahun di Negeri Kelantan ini membuktikan, apabila pemimpin menjadikan agama sebagai panduan dalam kehidupan dan pemerintahan. Ianya membawa kesejahteraan bukan sahaja di dunia malah memimpin semua rakyat kembali kepada Allah SWT. Oleh itu, jangan jadikan ia sebagai alasan untuk kita berpolitik jahat. Teruskanlah berpegang teguh kepada Agama dan jadikan ia sebagai panduan dalam kita bepolitik serta jangan putus asa untuk berbuat baik, kerana kebaikan yang kita buat bukan untuk manusia tetapi untuk Allah SWT. MUHAMMAD AIMAN BIN SAIPULLAH Ahli Parlimen Belia Malaysia Negeri Kelantan Ahli Dewan Undangan Negeri Belia kelantan @aiman_saipullah #kekaltenang #dudukdirumah #stayathome #kitapastimenang #kelatekukongsi #kelateku
Type of sneezes, which one are you 🤔😂 comment below.👇
Don't judge my singing it's bad af I'm not a singer. Just doing this for fun. Might deleting it soon 😂
.
.
.
.
.
#beatbox #sing #singing #tiktok #tiktokmemes #vines #stayhome #staysafe #covid19 #beat #fun #dudukdirumah #instavibes #instadaily #memes #instagram #instagood #likeforlikes #melaka #malaysia #tiktokdance #tiktokchallenge #tiktokers #tiktokmalaysia #india #indonesia #stayhealthy
Type of sneezes, which one are you 🤔😂 comment below.👇 Don't judge my singing it's bad af I'm not a singer. Just doing this for fun. Might deleting it soon 😂 . . . . . #beatbox #sing #singing #tiktok #tiktokmemes #vines #stayhome #staysafe #covid19 #beat #fun #dudukdirumah #instavibes #instadaily #memes #instagram #instagood #likeforlikes #melaka #malaysia #tiktokdance #tiktokchallenge #tiktokers #tiktokmalaysia #india #indonesia #stayhealthy
Pengamal Media sentiasa bersedia berkorban masa dan tenaga bagi memastikan berita yang disampaikan kepada rakyat sahih dan terkini.

Syabas dan tahniah kepada RTM - Radio Televisyen Malaysia dan Media barisan hadapan negara.

We stay at work for you, you stay at home for us "JUST STAY AT HOME, DUDUK DI RUMAH & JANGAN KELUAR"

#KKMM #COVID19Malaysia #PerintahKawalanPergerakan #StayAtHome #DudukDiRumah
Pengamal Media sentiasa bersedia berkorban masa dan tenaga bagi memastikan berita yang disampaikan kepada rakyat sahih dan terkini. Syabas dan tahniah kepada RTM - Radio Televisyen Malaysia dan Media barisan hadapan negara. We stay at work for you, you stay at home for us "JUST STAY AT HOME, DUDUK DI RUMAH & JANGAN KELUAR" #KKMM #COVID19Malaysia #PerintahKawalanPergerakan #StayAtHome #DudukDiRumah
Please follow these simple steps to avoid yourself from Covid-19! 😷🦠 With the period of Restricted Movement Order getting longer, the more you need to take care of yourself even when you’re at home. When you're taking serious precautions of your health, you're taking care of others around you as well. #MEERACLEcares ❤ #StayatHome #DudukdiRumah #KitaJagaKita
.
.
www.meeracle.com.my
.
#meeracle
#allnewmeeracle
#formulagemstone
#menjadidenganmeeracle
#meeracleempoweringyou
#meeracleadvanceformula
#selfloveisfirstlove
#MEERACLEcares
#Covid19Malaysia
#RMO
Please follow these simple steps to avoid yourself from Covid-19! 😷🦠 With the period of Restricted Movement Order getting longer, the more you need to take care of yourself even when you’re at home. When you're taking serious precautions of your health, you're taking care of others around you as well. #MEERACLEcares#StayatHome #DudukdiRumah #KitaJagaKita . . www.meeracle.com.my . #meeracle #allnewmeeracle #formulagemstone #menjadidenganmeeracle #meeracleempoweringyou #meeracleadvanceformula #selfloveisfirstlove #MEERACLEcares #Covid19Malaysia #RMO
Pengamal Media sentiasa bersedia berkorban masa dan tenaga bagi memastikan berita yang disampaikan kepada rakyat sahih dan terkini.

Syabas dan tahniah kepada RTM - Radio Televisyen Malaysia dan Media barisan hadapan negara.

We stay at work for you, you stay at home for us "JUST STAY AT HOME, DUDUK DI RUMAH & JANGAN KELUAR"

#KKMM #COVID19Malaysia #PerintahKawalanPergerakan #StayAtHome #DudukDiRumah
Pengamal Media sentiasa bersedia berkorban masa dan tenaga bagi memastikan berita yang disampaikan kepada rakyat sahih dan terkini. Syabas dan tahniah kepada RTM - Radio Televisyen Malaysia dan Media barisan hadapan negara. We stay at work for you, you stay at home for us "JUST STAY AT HOME, DUDUK DI RUMAH & JANGAN KELUAR" #KKMM #COVID19Malaysia #PerintahKawalanPergerakan #StayAtHome #DudukDiRumah
Peringatan daripada Sekretariat Infaq Istiqamah
April 8, 2020

https://harakahdaily.net/index.php/2020/04/08/peringatan-daripada-sekretariat-infaq-istiqamah/

DENGAN segala hormatnya dimaklumkan Sekretariat Infaq Istiqamah, Jabatan Bendahari PAS Pusat sedang mengemaskini borang-borang Infaq Istiqamah yang telah diterima.

Sekretariat tersebut akan menghubungi para penyumbang melalui telefon atau WhatsApp.

Walau bagaimanapun Sekretariat hanya akan menggunakan nombor telefon 011 500 500 91.

Sebarang nombor telefon selain dari itu adalah bukan dari Sekretariat dan sila abaikan jika pemanggil mendakwa daripada Sekretariat.

Terima kasih.

DATO’ ISKANDAR ABDUL SAMAD
Bendahari PAS Pusat
HARAKAHDAILY 8/4/2020

#FightCOVID19
#DudukDiRumah
#KitaMestiMenang 
#PutuskanRantaianCovid19 
#DewanMuslimatPasPuchong
#TerangPuchong 
Jom SUBCRIBE LIKE, SHARE & FOLLOW Media Rasmi DMPKP 💚 FACEBOOK : Dewan Muslimat PAS Puchong
https://www.facebook.com/muslimatpaspuchong/ ❤ INSTAGRAM : dmpkpaspuchong
https://instagram.com/dmpkpaspuchong 💙 TWITTER : @muslimatpuchong
https://www.twitter.com/muslimatpuchong
Peringatan daripada Sekretariat Infaq Istiqamah April 8, 2020 https://harakahdaily.net/index.php/2020/04/08/peringatan-daripada-sekretariat-infaq-istiqamah/ DENGAN segala hormatnya dimaklumkan Sekretariat Infaq Istiqamah, Jabatan Bendahari PAS Pusat sedang mengemaskini borang-borang Infaq Istiqamah yang telah diterima. Sekretariat tersebut akan menghubungi para penyumbang melalui telefon atau WhatsApp. Walau bagaimanapun Sekretariat hanya akan menggunakan nombor telefon 011 500 500 91. Sebarang nombor telefon selain dari itu adalah bukan dari Sekretariat dan sila abaikan jika pemanggil mendakwa daripada Sekretariat. Terima kasih. DATO’ ISKANDAR ABDUL SAMAD Bendahari PAS Pusat HARAKAHDAILY 8/4/2020 #FightCOVID19 #DudukDiRumah #KitaMestiMenang #PutuskanRantaianCovid19 #DewanMuslimatPasPuchong #TerangPuchong Jom SUBCRIBE LIKE, SHARE & FOLLOW Media Rasmi DMPKP 💚 FACEBOOK : Dewan Muslimat PAS Puchong https://www.facebook.com/muslimatpaspuchong/ ❤ INSTAGRAM : dmpkpaspuchong https://instagram.com/dmpkpaspuchong 💙 TWITTER : @muslimatpuchong https://www.twitter.com/muslimatpuchong
COVID-19: 166 sembuh, 156 kes baharu
April 8, 2020

https://harakahdaily.net/index.php/2020/04/08/covid-19-166-sembuh-156-kes-baharu/
PUTRAJAYA: Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) memaklumkan terdapat 166 kes sembuh hari ini menjadikan jumlah kumulatif sembuh daripada wabak COVID-19 ini 1487 kes setakat ini.

Sementara 156 kes positif COVID-19 dicatatkan hari ini menjadikan kes keseluruhan 4119 kes, kata Ketua Pengarah KKM, Dato’ Dr Noor Hisham Abdullah semasa sidang medianya di sini sebentar tadi.

Pengumuman harian KKM itu disiarkan secara langsung oleh RTM sejak hari pertama arahan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dikuatkuasakan.

Dr Noor Hisham juga memaklumkan jumlah keseluruhan kes di ICU adalah 76 kes.

Sementara katanya 2 kematian pula dicatatkan hari ini menjadikan umlah keseluruhan kematian 65 kes. – HARAKAHDAILY 8/4/2020

#FightCOVID19
#DudukDiRumah
#KitaMestiMenang 
#PutuskanRantaianCovid19 
#DewanMuslimatPasPuchong
#TerangPuchong

Jom SUBCRIBE LIKE, SHARE & FOLLOW Media Rasmi DMPKP 💚 FACEBOOK : Dewan Muslimat PAS Puchong
https://www.facebook.com/muslimatpaspuchong/ ❤ INSTAGRAM : dmpkpaspuchong
https://instagram.com/dmpkpaspuchong 💙 TWITTER : @muslimatpuchong
https://www.twitter.com/muslimatpuchong
COVID-19: 166 sembuh, 156 kes baharu April 8, 2020 https://harakahdaily.net/index.php/2020/04/08/covid-19-166-sembuh-156-kes-baharu/ PUTRAJAYA: Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) memaklumkan terdapat 166 kes sembuh hari ini menjadikan jumlah kumulatif sembuh daripada wabak COVID-19 ini 1487 kes setakat ini. Sementara 156 kes positif COVID-19 dicatatkan hari ini menjadikan kes keseluruhan 4119 kes, kata Ketua Pengarah KKM, Dato’ Dr Noor Hisham Abdullah semasa sidang medianya di sini sebentar tadi. Pengumuman harian KKM itu disiarkan secara langsung oleh RTM sejak hari pertama arahan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dikuatkuasakan. Dr Noor Hisham juga memaklumkan jumlah keseluruhan kes di ICU adalah 76 kes. Sementara katanya 2 kematian pula dicatatkan hari ini menjadikan umlah keseluruhan kematian 65 kes. – HARAKAHDAILY 8/4/2020 #FightCOVID19 #DudukDiRumah #KitaMestiMenang #PutuskanRantaianCovid19 #DewanMuslimatPasPuchong #TerangPuchong Jom SUBCRIBE LIKE, SHARE & FOLLOW Media Rasmi DMPKP 💚 FACEBOOK : Dewan Muslimat PAS Puchong https://www.facebook.com/muslimatpaspuchong/ ❤ INSTAGRAM : dmpkpaspuchong https://instagram.com/dmpkpaspuchong 💙 TWITTER : @muslimatpuchong https://www.twitter.com/muslimatpuchong
Posted @withregram • @kementeriankesihatanmalaysia Port Dickson, 8 April 2020 - YB Datuk Dr Noor Azmi Ghazali, Timbalan Menteri Kesihatan 1 telah mengadakan Lawatan Kerja ke Hospital Port Dickson, Negeri Sembilan hari ini.

Hospital Port Dickson (HPD) adalah salah satu hospital yang telah dijadikan sebagai hospital saringan Covid-19 Negeri Sembilan.

Beliau telah diberikan Taklimat Pengurusan Covid-19 oleh YBrs Dr Mohd Zulfa bin Mohamad, Pengarah Hospital Port Dickson.

Selain itu, beliau telah melawat Bilik Gerakan Covid-19 dan Jabatan Kecemasan HPD.

Antara langkah diambil untuk menangani wabak Covid-19 termasuklah penubuhan bilik gerakan COVID-19; penukaran fungsi wad Surgical ke wad SARI; latihan kepada semua staff berkenaan pemakaian PPE dan kawalan infeksi; penubuhan Covid-19 team; penyelarasan pegawai perubatan dan staf klinikal di hospital ini untuk menangani wabak COVID-19; pergerakan staf ke fasiliti Kesihatan lain untuk menangani Covid–19 dan menyelaraskan sumbangan-sumbangan yang diberikan.

Manakala berkaitan Wad Sari telah dibuka pada 20 Mac 2020 dengan sebanyak 16 katil. Manakala jumlah kemasukan pesakit dari 20 Mac 2020 sehingga 7 April 2020 seramai 36 pesakit. Sebanyak 36 sampel swab dan 1 sampel kahak untuk Covid-19 diambil. Semua 30 keputusan adalah negatif dan sebanyak 6 sampel masih menunggu keputusan.

Turut hadir sama Dr Mohd Faid Rashid, Timbalan Pengarah Kesihatan Negeri (Kesihatan Awam), Jabatan kesihatan Negeri Sembilan.

#cmstu #JPTU
#JabatanPenerangan
#JaPenNegeriTerengganu
#COVID19
#jarak1meter
#dudukdirumah
#kerapbasuhtangan
#lindungikeluargaanda
#SayangiMalaysiaku
#prayformalaysia🇲🇾
#AllahPeliharakanlahTerengganu
Posted @withregram@kementeriankesihatanmalaysia Port Dickson, 8 April 2020 - YB Datuk Dr Noor Azmi Ghazali, Timbalan Menteri Kesihatan 1 telah mengadakan Lawatan Kerja ke Hospital Port Dickson, Negeri Sembilan hari ini. Hospital Port Dickson (HPD) adalah salah satu hospital yang telah dijadikan sebagai hospital saringan Covid-19 Negeri Sembilan. Beliau telah diberikan Taklimat Pengurusan Covid-19 oleh YBrs Dr Mohd Zulfa bin Mohamad, Pengarah Hospital Port Dickson. Selain itu, beliau telah melawat Bilik Gerakan Covid-19 dan Jabatan Kecemasan HPD. Antara langkah diambil untuk menangani wabak Covid-19 termasuklah penubuhan bilik gerakan COVID-19; penukaran fungsi wad Surgical ke wad SARI; latihan kepada semua staff berkenaan pemakaian PPE dan kawalan infeksi; penubuhan Covid-19 team; penyelarasan pegawai perubatan dan staf klinikal di hospital ini untuk menangani wabak COVID-19; pergerakan staf ke fasiliti Kesihatan lain untuk menangani Covid–19 dan menyelaraskan sumbangan-sumbangan yang diberikan. Manakala berkaitan Wad Sari telah dibuka pada 20 Mac 2020 dengan sebanyak 16 katil. Manakala jumlah kemasukan pesakit dari 20 Mac 2020 sehingga 7 April 2020 seramai 36 pesakit. Sebanyak 36 sampel swab dan 1 sampel kahak untuk Covid-19 diambil. Semua 30 keputusan adalah negatif dan sebanyak 6 sampel masih menunggu keputusan. Turut hadir sama Dr Mohd Faid Rashid, Timbalan Pengarah Kesihatan Negeri (Kesihatan Awam), Jabatan kesihatan Negeri Sembilan. #cmstu #JPTU #JabatanPenerangan #JaPenNegeriTerengganu #COVID19 #jarak1meter #dudukdirumah #kerapbasuhtangan #lindungikeluargaanda #SayangiMalaysiaku #prayformalaysia🇲🇾 #AllahPeliharakanlahTerengganu
MARAH DENGAN SAMBAL CHE'NOR ...
.
Agak-agaklah produk apa dia jual ni! Saya bengang sampai muka saya merah padam muka saya sebab dia ni @sambalgaringchenor_selangor buat hal ! Kuang ajo!

Mana taknya, saya ingatkan produk sambal ni pedas dia biasa-biasa, rupa rupanya pedas tak ingat! Dah lah saya ni kaki pedas tahap gaban. Setakat pedas yang biasa takder hal beb.

Tapi Sambal Super Spicy Che Nor buatkan saya hampir berasap. Memang kena dengan citarasa saya yang memang kaki giler pedas. Elok-elok makan sikit kan dah bertambah makannya. Semua ni salah Che Nor lah. Siapa lagi!

Untuk korang yang kaki pedas WAJIB TRY beb..bilis dia fresh..rangup..sedap weiiii! Bertambah selera makan.

Amacam? Bila nak try? Ada terliur? Heheheee
.
#sambalgaring #foodporn #homemade #armyroal #malaysia #foodparadise #foodhacks #foodporn #homemade #viral #covid #stayathome #dudukdirumah #mcomalaysia #mco #armyroal
#kesanakesini
MARAH DENGAN SAMBAL CHE'NOR ... . Agak-agaklah produk apa dia jual ni! Saya bengang sampai muka saya merah padam muka saya sebab dia ni @sambalgaringchenor_selangor buat hal ! Kuang ajo! Mana taknya, saya ingatkan produk sambal ni pedas dia biasa-biasa, rupa rupanya pedas tak ingat! Dah lah saya ni kaki pedas tahap gaban. Setakat pedas yang biasa takder hal beb. Tapi Sambal Super Spicy Che Nor buatkan saya hampir berasap. Memang kena dengan citarasa saya yang memang kaki giler pedas. Elok-elok makan sikit kan dah bertambah makannya. Semua ni salah Che Nor lah. Siapa lagi! Untuk korang yang kaki pedas WAJIB TRY beb..bilis dia fresh..rangup..sedap weiiii! Bertambah selera makan. Amacam? Bila nak try? Ada terliur? Heheheee . #sambalgaring #foodporn #homemade #armyroal #malaysia #foodparadise #foodhacks #foodporn #homemade #viral #covid #stayathome #dudukdirumah #mcomalaysia #mco #armyroal #kesanakesini
🥀KOLEKSI LEBARAN 2020🥀
.
🥀SONGKET QHARISMA (MINI KURUNG)

Songket Prada gold SONGKET QHARISMA Design mini moden
.
Design simple tapi cantik 😍
10 warna cunnnnn

Jangan tunggu2 tau...stok LIMITED

MATERIAL
💎HIGH QUALITY SB LINE 💯
💎CORAK SONGKET PRINTED PRADA GOLD
💎JENIS KAIN LEMBUT BERALUN
💎TAK JARANG
💎TAK PANAS
💎TAHAN LASK
💎ANTI KEDUT /IRONLESS

BAJU
💎DESIGN MINI KURUNG MODEN
💎lose cutting
💎Leher  bulat
💎ADA SPAN DI KIRI dan KANAN BAJU
💎ZIP SOROK BELAKANG
💎ada DART BELAKANG baju
💎TANGAN LEPAS
💎MESRA WUDUK (Boleh sinsing lengan)

SKIRT
💎DESIGN LIPAT BATIK
(Selisih depan)
💎LOSE CUTTING
💎GETAH SEPARUH PINGGANG SEPARUH
💎KANCING dan ZIP TEPI SKIRT
.
🥀BEST SONGKET🥀
🔗✖️jarang
🔗✖️ fit
🔗jahitan  kemas  oleh tailor  yg brpengalaman
🔗mudah iron
🔗tahan  lasak
🔗terletak  cantik
🔗selesa  dipakai
🔗warna2  cun melecun
🔗warna2 hot
🔗size S M L XL XXL
🔗READY STOK
.
🍭ce cepat  whatsapp  utk order ye darling2 ...stok  sngt2  limited
.
❌NO BOOKING
📌DOKOH / CROWN 
SEKADAR HIASAN
.
📍STOK LIMITED
📍FAST PAYMENT ONLY
📍model pakai size S
📍REFER SIZE CHART sebelum buat pembelian.
📍Ade perbezaan 5% hingga 10% Dari warna asal atas faktor pencahayaan.
*****************
SONGKET QHARISMA CODE QH

RM115SM RM120SS
FREE POSTAGE
.
📍READY STOK
📮PROSES ORDER 2 ke 3 hari sahaja

Berminat whatsapp 0197375962
Telegram https://t.me/groupbajukurung

#kurungmoden #kebayamalaysia #kebaya #dudukdirumah #kebayabatikbali #nursingfriendlykebaya #kurungpahang #kurungdoll #Kurunglace #kurungplain #kurungsongket #baazaronline #kurungbatik #baazarpaknil #cikgusekolah #kebarung #kainbatikbali #kurungkedah #bajubridesmaidmurah #kurungmodenlace #onlineshoppingmalaysia #kebarungcottonbali #kebayamurahmalaysia #instaniagamalaysia #bajukurungmurah #kebayapeplumbatikbali #kebayaminibatik #basickurungkedah #kurungkedahviral #sblineprintedlace
🥀KOLEKSI LEBARAN 2020🥀 . 🥀SONGKET QHARISMA (MINI KURUNG) Songket Prada gold SONGKET QHARISMA Design mini moden . Design simple tapi cantik 😍 10 warna cunnnnn Jangan tunggu2 tau...stok LIMITED MATERIAL 💎HIGH QUALITY SB LINE 💯 💎CORAK SONGKET PRINTED PRADA GOLD 💎JENIS KAIN LEMBUT BERALUN 💎TAK JARANG 💎TAK PANAS 💎TAHAN LASK 💎ANTI KEDUT /IRONLESS BAJU 💎DESIGN MINI KURUNG MODEN 💎lose cutting 💎Leher bulat 💎ADA SPAN DI KIRI dan KANAN BAJU 💎ZIP SOROK BELAKANG 💎ada DART BELAKANG baju 💎TANGAN LEPAS 💎MESRA WUDUK (Boleh sinsing lengan) SKIRT 💎DESIGN LIPAT BATIK (Selisih depan) 💎LOSE CUTTING 💎GETAH SEPARUH PINGGANG SEPARUH 💎KANCING dan ZIP TEPI SKIRT . 🥀BEST SONGKET🥀 🔗✖️jarang 🔗✖️ fit 🔗jahitan kemas oleh tailor yg brpengalaman 🔗mudah iron 🔗tahan lasak 🔗terletak cantik 🔗selesa dipakai 🔗warna2 cun melecun 🔗warna2 hot 🔗size S M L XL XXL 🔗READY STOK . 🍭ce cepat whatsapp utk order ye darling2 ...stok sngt2 limited . ❌NO BOOKING 📌DOKOH / CROWN SEKADAR HIASAN . 📍STOK LIMITED 📍FAST PAYMENT ONLY 📍model pakai size S 📍REFER SIZE CHART sebelum buat pembelian. 📍Ade perbezaan 5% hingga 10% Dari warna asal atas faktor pencahayaan. ***************** SONGKET QHARISMA CODE QH RM115SM RM120SS FREE POSTAGE . 📍READY STOK 📮PROSES ORDER 2 ke 3 hari sahaja Berminat whatsapp 0197375962 Telegram https://t.me/groupbajukurung #kurungmoden #kebayamalaysia #kebaya #dudukdirumah #kebayabatikbali #nursingfriendlykebaya #kurungpahang #kurungdoll #Kurunglace #kurungplain #kurungsongket #baazaronline #kurungbatik #baazarpaknil #cikgusekolah #kebarung #kainbatikbali #kurungkedah #bajubridesmaidmurah #kurungmodenlace #onlineshoppingmalaysia #kebarungcottonbali #kebayamurahmalaysia #instaniagamalaysia #bajukurungmurah #kebayapeplumbatikbali #kebayaminibatik #basickurungkedah #kurungkedahviral #sblineprintedlace
Jasa wira KKM sangat besar untuk negara
April 8, 2020

https://harakahdaily.net/index.php/2020/04/08/jasa-wira-kkm-sangat-besar-untuk-negara/

KUALA LUMPUR: Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Dato’ Siti Zailah Mohd Yusoff mengucapkan Selamat Hari Kesihatan Sedunia kepada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) yang berada di barisan hadapan ketika krisis COVID-19 melanda negara.

Menurut beliau, seluruh petugas KKM termasuk Ketua Pengarah, Pengarah-pengarah, Pegawai, doktor, jururawat serta sesiapa sahaja yang berada dalam Kementerian Kesihatan mereka adalah wira negara. “Ibarat berada di medan perang, mereka berada di barisan hadapan untuk melindungi rakyat daripada diserang oleh musuh. “Ketika negara berhadapan dengan penularan wabak COVID-19, mereka tidak hiraukan tentang keselamatan diri yang berisiko untuk dijangkiti wabak tersebut,” katanya.

Beliau kagum dengan semangat seluruh pegawai dan kakitangan dalam KKM yang berjiwa kental untuk terus berada di barisan hadapan memberi rawatan terbaik kepada mangsa COVID-19.

Katanya, setiap hari ada sahaja penambahan pesakit baharu dan paling sedih kematian telah meningkat namun, ia tidak mematahkan semangat juang KKM untuk terus berkhidmat dengan baik. “Bayangkan ketika kita duduk di rumah bersama keluarga, bermain dengan anak-anak, menonton tv tapi pegawai dan kakitangan perubatan bersekang mata menahan keletihan untuk menyelamatkan rakyat yang dijangkiti wabak bahaya COVID -19,” ujarnya.

Siti Zailah merupakan Ahli Parlimen Rantau Panjang menambah, para doktor, jururawat pemandu ambulan mempertaruhkan nyawa mereka untuk berlawan dengan musuh yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar. “Kita sangat terkesan apabila melihat petugas kesihatan ada yang tertidur di atas kerusi, atas lantai sebagaimana yang tular di media sosial. Ini sangat memilukan,” luahnya.

Menurut beliau, jasa mereka sangat besar untuk rakyat dan negara. Selamat Hari Kesihatan Sedunia untuk wira-wira Negara. – HARAKAHDAILY 8/4/2020

#FightCOVID19
#DudukDiRumah
#KitaMestiMenang 
#PutuskanRantaianCovid19 
#DewanMuslimatPasPuchong
#TerangPuchong
Jasa wira KKM sangat besar untuk negara April 8, 2020 https://harakahdaily.net/index.php/2020/04/08/jasa-wira-kkm-sangat-besar-untuk-negara/ KUALA LUMPUR: Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Dato’ Siti Zailah Mohd Yusoff mengucapkan Selamat Hari Kesihatan Sedunia kepada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) yang berada di barisan hadapan ketika krisis COVID-19 melanda negara. Menurut beliau, seluruh petugas KKM termasuk Ketua Pengarah, Pengarah-pengarah, Pegawai, doktor, jururawat serta sesiapa sahaja yang berada dalam Kementerian Kesihatan mereka adalah wira negara. “Ibarat berada di medan perang, mereka berada di barisan hadapan untuk melindungi rakyat daripada diserang oleh musuh. “Ketika negara berhadapan dengan penularan wabak COVID-19, mereka tidak hiraukan tentang keselamatan diri yang berisiko untuk dijangkiti wabak tersebut,” katanya. Beliau kagum dengan semangat seluruh pegawai dan kakitangan dalam KKM yang berjiwa kental untuk terus berada di barisan hadapan memberi rawatan terbaik kepada mangsa COVID-19. Katanya, setiap hari ada sahaja penambahan pesakit baharu dan paling sedih kematian telah meningkat namun, ia tidak mematahkan semangat juang KKM untuk terus berkhidmat dengan baik. “Bayangkan ketika kita duduk di rumah bersama keluarga, bermain dengan anak-anak, menonton tv tapi pegawai dan kakitangan perubatan bersekang mata menahan keletihan untuk menyelamatkan rakyat yang dijangkiti wabak bahaya COVID -19,” ujarnya. Siti Zailah merupakan Ahli Parlimen Rantau Panjang menambah, para doktor, jururawat pemandu ambulan mempertaruhkan nyawa mereka untuk berlawan dengan musuh yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar. “Kita sangat terkesan apabila melihat petugas kesihatan ada yang tertidur di atas kerusi, atas lantai sebagaimana yang tular di media sosial. Ini sangat memilukan,” luahnya. Menurut beliau, jasa mereka sangat besar untuk rakyat dan negara. Selamat Hari Kesihatan Sedunia untuk wira-wira Negara. – HARAKAHDAILY 8/4/2020 #FightCOVID19 #DudukDiRumah #KitaMestiMenang #PutuskanRantaianCovid19 #DewanMuslimatPasPuchong #TerangPuchong
Posted @withregram • @kementeriankesihatanmalaysia Cheras, 7 April 2020 - YB Datuk Dr Noor Azmi Ghazali, Timbalan Menteri Kesihatan 1 telah mengadakan Lawatan Kerja ke Hospital Canselor Tuanku Muhriz (dulu dikenali HUKM) hari ini.

Jabatan Perkhidmatan Makmal Diagnostik (JPMD) mempunyai 18 Unit Perkhidmatan Makmal. Unit Biologi Molekul, Gugusan Mikrolobiologi merupakan salah satu unit yang terdapat di JPMD. Unit ini menjalankan pengujian molekular bagi pengesanan virus dan bakteria menggunakan teknik Polymerase Chain Reaction (PCR). Bermula 16 Mac 2020, Unit Biologi Molekul telah memulakan pengujian bagi pengesanan virus SARS-CoV-2 atas keperluan saringan pesakit HCTM. Pihak HCTM telah bekerjasama  membantu Kementerian Kesihatan Malaysia dengan menerima sampel daripada Makmal Kesihatan Awam Kebangsaan (MKAK), Sungai Buloh bermula pada 30 Mac 2020. Pada masa kini, Makmal Biologi Molekul telah bersedia menerima 200 pesimen setiap hari.

Selain itu, Prof Madya Dr Rohaizat Hasan, Penyelaras Bilik Gerakan Covid-19 turut menyampaikan taklimat ringkas mengenai pengurusan pesakit dan kontak. Sehingga 7 April 2020 pukul 8.00 pagi dilaporkan situasi terkini jangkitan Coronavirus Disease 2019 (Covid-19) di HCTM jumlah kumulatif kes positif adalah sebanyak 59 kes.

Turut hadir sama Prof Datuk Dr A. Rahman A. Jamal, Pro Naib Canselor (Kampus Kuala Lumpur); Prof Dato’ Dr Hanafiah Harunarashid, Pengarah HCTM; Prof Dr Abdul Halim Abdul Gafor, Timbalan Pengarah (Perubatan) HCTM; Dr Hanita Othman, Timbalan Pengarah, Perkhidmatan Diagnostik, Farmasi dan Sokongan) HCTM; Encik Mursidi Ahamad, Timbalan Pendaftar HCTM dan Datin Dr Anita Sulong, Ketua Jabatan Perkhidmatan Makmal Diagnostik HCTM.

#cmstu #JPTU
#JabatanPenerangan
#JaPenNegeriTerengganu
#COVID19
#jarak1meter
#dudukdirumah
#kerapbasuhtangan
#lindungikeluargaanda
#SayangiMalaysiaku
#prayformalaysia🇲🇾
#AllahPeliharakanlahTerengganu
Posted @withregram@kementeriankesihatanmalaysia Cheras, 7 April 2020 - YB Datuk Dr Noor Azmi Ghazali, Timbalan Menteri Kesihatan 1 telah mengadakan Lawatan Kerja ke Hospital Canselor Tuanku Muhriz (dulu dikenali HUKM) hari ini. Jabatan Perkhidmatan Makmal Diagnostik (JPMD) mempunyai 18 Unit Perkhidmatan Makmal. Unit Biologi Molekul, Gugusan Mikrolobiologi merupakan salah satu unit yang terdapat di JPMD. Unit ini menjalankan pengujian molekular bagi pengesanan virus dan bakteria menggunakan teknik Polymerase Chain Reaction (PCR). Bermula 16 Mac 2020, Unit Biologi Molekul telah memulakan pengujian bagi pengesanan virus SARS-CoV-2 atas keperluan saringan pesakit HCTM. Pihak HCTM telah bekerjasama membantu Kementerian Kesihatan Malaysia dengan menerima sampel daripada Makmal Kesihatan Awam Kebangsaan (MKAK), Sungai Buloh bermula pada 30 Mac 2020. Pada masa kini, Makmal Biologi Molekul telah bersedia menerima 200 pesimen setiap hari. Selain itu, Prof Madya Dr Rohaizat Hasan, Penyelaras Bilik Gerakan Covid-19 turut menyampaikan taklimat ringkas mengenai pengurusan pesakit dan kontak. Sehingga 7 April 2020 pukul 8.00 pagi dilaporkan situasi terkini jangkitan Coronavirus Disease 2019 (Covid-19) di HCTM jumlah kumulatif kes positif adalah sebanyak 59 kes. Turut hadir sama Prof Datuk Dr A. Rahman A. Jamal, Pro Naib Canselor (Kampus Kuala Lumpur); Prof Dato’ Dr Hanafiah Harunarashid, Pengarah HCTM; Prof Dr Abdul Halim Abdul Gafor, Timbalan Pengarah (Perubatan) HCTM; Dr Hanita Othman, Timbalan Pengarah, Perkhidmatan Diagnostik, Farmasi dan Sokongan) HCTM; Encik Mursidi Ahamad, Timbalan Pendaftar HCTM dan Datin Dr Anita Sulong, Ketua Jabatan Perkhidmatan Makmal Diagnostik HCTM. #cmstu #JPTU #JabatanPenerangan #JaPenNegeriTerengganu #COVID19 #jarak1meter #dudukdirumah #kerapbasuhtangan #lindungikeluargaanda #SayangiMalaysiaku #prayformalaysia🇲🇾 #AllahPeliharakanlahTerengganu
22/28 🏠 Berjambang

Yaa, aku sahut cabaran  tidak bercukur semasa PKP ni. Rambut panjang dah biasa, skit lagi macam zaman The Beatles hahaha. Jambang tu selalu ada, cuma tak selebat ini. Misai lagi laa, aku jarang simpan hahahaha. Saja nak tengok, sampai mana dia boleh jadi, sampai mana boleh bela boleh jaga. Kena pada cara, kena pada kaedah dia memang akan jadi kemas. Kalau janggut pula dah biasa, maklum la sunnah kan. Part jambang dengan misai ini nak tengok apa jadi bila dah tamat PKP nanti, sama ada okay atau kena cukur hua3.

Okay geng, jaga diri jaga kesihatan baik2 yaa, patuhi arahan kerajaan yaaa dah dikeluarkan. Selamat malam selamat lena selamat beristirehat. Manfaatkan malam Nifsu Syaaban ini yaa. Ampun maaf salah silap.

#HariKe22 #DudukDiRumah #StayAtHome #Jambang #Covid19 #AwokPunyeInstagerem #HobiSayaSukeAmbikGambo #AusPhoto911 #OssPhoto911 #PidotPhoto911 #FiePhoto911 #FPhoto911 #PacatPhoto911 #PemburuAyam911 #KippenJager911 #ChasseurDePoulet911 #Huhgerjager911
22/28 🏠 Berjambang Yaa, aku sahut cabaran tidak bercukur semasa PKP ni. Rambut panjang dah biasa, skit lagi macam zaman The Beatles hahaha. Jambang tu selalu ada, cuma tak selebat ini. Misai lagi laa, aku jarang simpan hahahaha. Saja nak tengok, sampai mana dia boleh jadi, sampai mana boleh bela boleh jaga. Kena pada cara, kena pada kaedah dia memang akan jadi kemas. Kalau janggut pula dah biasa, maklum la sunnah kan. Part jambang dengan misai ini nak tengok apa jadi bila dah tamat PKP nanti, sama ada okay atau kena cukur hua3. Okay geng, jaga diri jaga kesihatan baik2 yaa, patuhi arahan kerajaan yaaa dah dikeluarkan. Selamat malam selamat lena selamat beristirehat. Manfaatkan malam Nifsu Syaaban ini yaa. Ampun maaf salah silap. #HariKe22 #DudukDiRumah #StayAtHome #Jambang #Covid19 #AwokPunyeInstagerem #HobiSayaSukeAmbikGambo #AusPhoto911 #OssPhoto911 #PidotPhoto911 #FiePhoto911 #FPhoto911 #PacatPhoto911 #PemburuAyam911 #KippenJager911 #ChasseurDePoulet911 #Huhgerjager911
Reposted from @kopi.juna Kepada yang tak suka kopi, you’re going to love this. Peminat kopi? You’re going to love it more!

Sebab apa? Dengan manfaat susu kambing dan juga campuran kurma, manna, madu & delima membuatkan kopi juna lebih berkhasiat

Dapatkan kopijuna dengan stokis & ejen berdekatan!
.
.
.
#fynnjamal #trihadzir #kopijuna #susujuna #susukambing #juna #kopi #coffeejuna #coffee #lincahdgnsusujuna #stayathome #dudukdirumah - #regrann
Reposted from @kopi.juna Kepada yang tak suka kopi, you’re going to love this. Peminat kopi? You’re going to love it more! Sebab apa? Dengan manfaat susu kambing dan juga campuran kurma, manna, madu & delima membuatkan kopi juna lebih berkhasiat Dapatkan kopijuna dengan stokis & ejen berdekatan! . . . #fynnjamal #trihadzir #kopijuna #susujuna #susukambing #juna #kopi #coffeejuna #coffee #lincahdgnsusujuna #stayathome #dudukdirumah - #regrann
Sumbangan NR UiTM kepada Frontliner ke Lokasi Sekatan Jalan Raya (SJR) sekitar Shah Alam dan Balai Polis Sek 6.Sumbangan diringi pihak PB UiTM, Diterima oleh Inspektor Hawa dari IPD Shah Alam.
Sumber : @nruitmsa
#kitamestimenang
#cegahcovid19
#kitajagakita
#dudukdirumah
#kitaUiTM
#UiTMdihatiku

Lawat laman web rasmi UiTM di https://www.uitm.edu.my

Ikut media sosial rasmi UiTM di
Facebook https://www.facebook.com/uitmrasmi/
Twitter https://twitter.com/uitmofficial
Instagram https://www.instagram.com/uitm.official/
Youtube https://www.youtube.com/uitmdihatiku
Sumbangan NR UiTM kepada Frontliner ke Lokasi Sekatan Jalan Raya (SJR) sekitar Shah Alam dan Balai Polis Sek 6.Sumbangan diringi pihak PB UiTM, Diterima oleh Inspektor Hawa dari IPD Shah Alam. Sumber : @nruitmsa #kitamestimenang #cegahcovid19 #kitajagakita #dudukdirumah #kitaUiTM #UiTMdihatiku Lawat laman web rasmi UiTM di https://www.uitm.edu.my Ikut media sosial rasmi UiTM di Facebook https://www.facebook.com/uitmrasmi/ Twitter https://twitter.com/uitmofficial Instagram https://www.instagram.com/uitm.official/ Youtube https://www.youtube.com/uitmdihatiku
ayu tu xdk, tp lasak tu mmg iyea.. 🤗
hantaran pn xmahal yg tu mmg pasti..
.
inshaallah jika PKP msih dlnjutkn, stiap hri jumaat makcikrare akn jd rider utk cod brg2 basah smpai dpn pntu umh tauu.. sekitar felda trolak shja.. 🛵
.
stay at home, jgn mcm2..🤛
.
#makcikrare #singlemomjourney #covid_19 #stayathome #staysafe #mantul #fitmom #healers #haieverything #santai #perempuanhebat #semogabaikbaiksaja #dudukdirumah #pencarirezekihalal #jarang❌style #buathalsendiri #jodohiturahsiaallah #janganisapgam #cintatenteradarat #pusasda #ladiesbundle #kakibundle #motherof2 #beyourself #dontcopy #jarangtaksempoi
ayu tu xdk, tp lasak tu mmg iyea.. 🤗 hantaran pn xmahal yg tu mmg pasti.. . inshaallah jika PKP msih dlnjutkn, stiap hri jumaat makcikrare akn jd rider utk cod brg2 basah smpai dpn pntu umh tauu.. sekitar felda trolak shja.. 🛵 . stay at home, jgn mcm2..🤛 . #makcikrare #singlemomjourney #covid_19 #stayathome #staysafe #mantul #fitmom #healers #haieverything #santai #perempuanhebat #semogabaikbaiksaja #dudukdirumah #pencarirezekihalal #jarang❌style #buathalsendiri #jodohiturahsiaallah #janganisapgam #cintatenteradarat #pusasda #ladiesbundle #kakibundle #motherof2 #beyourself #dontcopy #jarangtaksempoi
Bahan2 utama LUNA- C
.
1)🧡Vitamin C
.
🍊mencantikkan kulit
🍊membantu meningkatkan tahap ketahanan imunisasi 🍊 meningkatkan tahap perkembangan tubuh badan kita.

2)🧡Live Culture .
Probiotik (live culture) penting dalam membantu :
🍊 sistem penghadaman dan pencernaan badan
🍊meningkatkan metabolisme
🍊meningkatkan sistem imunisasi badan
🍊membantu menyingkirkan toksin
🍊mengekalkan kesihatan usus kita.
.
3)🧡Multivitamin merupakan nutrisi asas penting untuk badan dalam membantu :
.
🍊meningkatkan tenaga
🍊meningkatkan kadar metabolisma
🍊sebagai antioksida
🍊membantu dalam sistem imunisasi badan
🍊penting dalam kesihatan mata dan otak.

#lunaskinz #lunaskinzhq #lunaskinzklang #lunaskinzbymirafilzah #lunaskinzshahalam #lunaskinzkl #lunaskinzkajang #mirafilzah #bidadarikirimantuhan #surerichteam #emira #skingoals #lunaskinzcheras #tv3malaysia #lunaskinzselangor #meletop #lunaskinzkelantan #stayathome #stayhome #dudukrumah #lunaskinzkualalumpur #covid_19 #anugerahmeletopera2020 #tiktok #tiktokmalaysia ##dudukdirumah ##vivyyusof #lunaskinzsarawak #lunaskinzputrajaya #akasiatv3
Bahan2 utama LUNA- C . 1)🧡Vitamin C . 🍊mencantikkan kulit 🍊membantu meningkatkan tahap ketahanan imunisasi 🍊 meningkatkan tahap perkembangan tubuh badan kita. 2)🧡Live Culture . Probiotik (live culture) penting dalam membantu : 🍊 sistem penghadaman dan pencernaan badan 🍊meningkatkan metabolisme 🍊meningkatkan sistem imunisasi badan 🍊membantu menyingkirkan toksin 🍊mengekalkan kesihatan usus kita. . 3)🧡Multivitamin merupakan nutrisi asas penting untuk badan dalam membantu : . 🍊meningkatkan tenaga 🍊meningkatkan kadar metabolisma 🍊sebagai antioksida 🍊membantu dalam sistem imunisasi badan 🍊penting dalam kesihatan mata dan otak. #lunaskinz #lunaskinzhq #lunaskinzklang #lunaskinzbymirafilzah #lunaskinzshahalam #lunaskinzkl #lunaskinzkajang #mirafilzah #bidadarikirimantuhan #surerichteam #emira #skingoals #lunaskinzcheras #tv3malaysia #lunaskinzselangor #meletop #lunaskinzkelantan #stayathome #stayhome #dudukrumah #lunaskinzkualalumpur #covid_19 #anugerahmeletopera2020 #tiktok #tiktokmalaysia ##dudukdirumah ##vivyyusof #lunaskinzsarawak #lunaskinzputrajaya #akasiatv3
Salam Nisfu Sya'aban 1441H/2020

#StayAtHome #DudukDiRumah
Salam Nisfu Sya'aban 1441H/2020 #StayAtHome #DudukDiRumah
Daripada Abu Musa al-Asy’ari RA, bahawa Nabi SAW bersabda: “Sesungguhnya Allah SWT melihat pada malam nisfu Syaaban kemudian mengampunkan semua makhluk-Nya kecuali orang yang syirik dan juga orang yang bermusuhan”. Salam Nisfu Syaaban 🕌

#SalamNisfuSyaaban #NisfuSyaaban
#StayatHome #CICStayatHome #StayPutWhereverYouAre #DudukdiRumah
#CICSubarashii #Subarashii #Excellence
#CIC2020Intake #2020Intake #CICyuran #CICfees #CICfeestructure
#WelcomeBacktoSchool #tadika #CIC
#CICMalaysia #PusatPerkembanganMindaCIC #CICWhereLeadersAreBorn
Daripada Abu Musa al-Asy’ari RA, bahawa Nabi SAW bersabda: “Sesungguhnya Allah SWT melihat pada malam nisfu Syaaban kemudian mengampunkan semua makhluk-Nya kecuali orang yang syirik dan juga orang yang bermusuhan”. Salam Nisfu Syaaban 🕌 #SalamNisfuSyaaban #NisfuSyaaban #StayatHome #CICStayatHome #StayPutWhereverYouAre #DudukdiRumah #CICSubarashii #Subarashii #Excellence #CIC2020Intake #2020Intake #CICyuran #CICfees #CICfeestructure #WelcomeBacktoSchool #tadika #CIC #CICMalaysia #PusatPerkembanganMindaCIC #CICWhereLeadersAreBorn
Jom Ambil Tahu!
Peniaga boleh disiasat di bawah Akta Kawalan Harga Dan Antipencatutan 2011.

#COVID19
#MCMC
#KerapBasuhTangan
#Jarak1Meter
#PerintahKawalanPergerakan
#StayAtHome
#DudukDiRumah
#WorkFromHome
#BekerjaDariRumah
#tidakpastijangankongsi
Jom Ambil Tahu! Peniaga boleh disiasat di bawah Akta Kawalan Harga Dan Antipencatutan 2011. #COVID19 #MCMC #KerapBasuhTangan #Jarak1Meter #PerintahKawalanPergerakan #StayAtHome #DudukDiRumah #WorkFromHome #BekerjaDariRumah #tidakpastijangankongsi
https://harakahdaily.net/index.php/2020/04/08/tabung-covid-19-rm22-66-juta-diterima-setakat-ini/

KUALA LUMPUR: Kerajaan telah menerima sebanyak RM22.66 juta sumbangan wanga tunai melalui Tabung Covid-19 setakat 7 April (semalam). Menteri Kanan (Keselamatan) Dato’ Seri Ismail Sabri Yaakob berkata sumbangan tersebut telah disumbangkan oleh rakyat Malaysia dan sektor korporat.

Menurutnya, daripada jumlah tersebut peruntukan fasa pertama sebanyak RM5.68 juta telah diberikan kepada Yayasa Kebajikan Negara (YKN) untuk pembelian baran keperluan harian kepada mereka terjejas terutama di kawasan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD). “Manakala, bagi fasa kedua sebanyak RM9.06 juta peruntukan akan disalurkan ke Kementerian Wanita dan Keluarga dan YKN untuk meningkatkan kemampuan pengagihan bantuan ini,” katanya pada sidang media selepas Mesyuarat Khas Menteri Mengenai PKP, di Putrajaya, hari ini.

Selain tabung rasmi yang diwujudkan oleh kerajaan, tabung covid daripada ramai rakyat malaysia yang prihatin kepada mereka yang memerlukan bantuan termasuk memberi sumbagan berupa topeng muka dan sebagainya.

Berhubung banyak tabung Covid-19 yang diwujudkan oleh pelbagai pihak, katanya kerajaan mencadangkan setiap tabung yang diwujudkan perlu didaftarkan dengan Kementerian Kewangan.

Jelasnya, ia bagi memastikan mereka yang memberi sumbangan mendapat manfaat pengecualian cukai seperti yang dijanjikan kerajaan.

Tambah Ismail, langkah tersebut adalah sebagai insentif penghargaan yang diberikan kepada penyumbang yang tampil menghulurkan bantuan “Jadi kita harap mereka laporkan kepada Kementerian Kewangan supaya pengecualian cukai dapat mereka nikmat dari segi faedah tersebut,” ujarnya.- HARAKAHDAILY 8/4/2020

#FightCOVID19
#DudukDiRumah
#KitaMestiMenang 
#PutuskanRantaianCovid19 
#DewanMuslimatPasPuchong
#TerangPuchong 
Jom SUBCRIBE LIKE, SHARE & FOLLOW Media Rasmi DMPKP 💚 FACEBOOK : Dewan Muslimat PAS Puchong
https://www.facebook.com/muslimatpaspuchong/ ❤ INSTAGRAM : dmpkpaspuchong
https://instagram.com/dmpkpaspuchong 💙 TWITTER : @muslimatpuchong
https://www.twitter.com/muslim
https://harakahdaily.net/index.php/2020/04/08/tabung-covid-19-rm22-66-juta-diterima-setakat-ini/ KUALA LUMPUR: Kerajaan telah menerima sebanyak RM22.66 juta sumbangan wanga tunai melalui Tabung Covid-19 setakat 7 April (semalam). Menteri Kanan (Keselamatan) Dato’ Seri Ismail Sabri Yaakob berkata sumbangan tersebut telah disumbangkan oleh rakyat Malaysia dan sektor korporat. Menurutnya, daripada jumlah tersebut peruntukan fasa pertama sebanyak RM5.68 juta telah diberikan kepada Yayasa Kebajikan Negara (YKN) untuk pembelian baran keperluan harian kepada mereka terjejas terutama di kawasan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD). “Manakala, bagi fasa kedua sebanyak RM9.06 juta peruntukan akan disalurkan ke Kementerian Wanita dan Keluarga dan YKN untuk meningkatkan kemampuan pengagihan bantuan ini,” katanya pada sidang media selepas Mesyuarat Khas Menteri Mengenai PKP, di Putrajaya, hari ini. Selain tabung rasmi yang diwujudkan oleh kerajaan, tabung covid daripada ramai rakyat malaysia yang prihatin kepada mereka yang memerlukan bantuan termasuk memberi sumbagan berupa topeng muka dan sebagainya. Berhubung banyak tabung Covid-19 yang diwujudkan oleh pelbagai pihak, katanya kerajaan mencadangkan setiap tabung yang diwujudkan perlu didaftarkan dengan Kementerian Kewangan. Jelasnya, ia bagi memastikan mereka yang memberi sumbangan mendapat manfaat pengecualian cukai seperti yang dijanjikan kerajaan. Tambah Ismail, langkah tersebut adalah sebagai insentif penghargaan yang diberikan kepada penyumbang yang tampil menghulurkan bantuan “Jadi kita harap mereka laporkan kepada Kementerian Kewangan supaya pengecualian cukai dapat mereka nikmat dari segi faedah tersebut,” ujarnya.- HARAKAHDAILY 8/4/2020 #FightCOVID19 #DudukDiRumah #KitaMestiMenang #PutuskanRantaianCovid19 #DewanMuslimatPasPuchong #TerangPuchong Jom SUBCRIBE LIKE, SHARE & FOLLOW Media Rasmi DMPKP 💚 FACEBOOK : Dewan Muslimat PAS Puchong https://www.facebook.com/muslimatpaspuchong/ ❤ INSTAGRAM : dmpkpaspuchong https://instagram.com/dmpkpaspuchong 💙 TWITTER : @muslimatpuchong https://www.twitter.com/muslim
Takut bekalan Gel Amani tak cukup waktu PKP. 😫
.
Kedai masih tutup. Nak keluar pintu pagar pun, abang polis dah tahan tanya Macam-macam.
.
Tuan dan puan jangan cemas. Beli saja secara online. Kita hantar sampai ke tangan anda😇
.
Pm saya untuk info. Atau boleh klik terus link whatsapp di bio😘
.
.
#remedealsquad #gelamani #patijusamani #ubatsakitlutut #ubatsakitsendi #sakitlutut #sakitsendi #amani4life #Arthritis #DudukDiRumah #StayAtHome
Takut bekalan Gel Amani tak cukup waktu PKP. 😫 . Kedai masih tutup. Nak keluar pintu pagar pun, abang polis dah tahan tanya Macam-macam. . Tuan dan puan jangan cemas. Beli saja secara online. Kita hantar sampai ke tangan anda😇 . Pm saya untuk info. Atau boleh klik terus link whatsapp di bio😘 . . #remedealsquad #gelamani #patijusamani #ubatsakitlutut #ubatsakitsendi #sakitlutut #sakitsendi #amani4life #Arthritis #DudukDiRumah #StayAtHome
Kes Covid19  Negeri Kelantan mengikut daerah sehingga 8 April 2020.

#KitaMestiMenang
#COVID19
#StayAtHome 
#StaySafe 
#DudukDiRumah 
#Jarak1Meter 
#JagaKebersihan 
#jagakesihatanmakayah
Kes Covid19 Negeri Kelantan mengikut daerah sehingga 8 April 2020. #KitaMestiMenang #COVID19 #StayAtHome #StaySafe #DudukDiRumah #Jarak1Meter #JagaKebersihan #jagakesihatanmakayah
Puasa masa pkp ni boleh buat badan kita rasa lemau. Jangan lupa consume Luna Day semasa sahur okay? Then insyallah you'll get the energy that you need for the whole day!
.
RM79 per box
Free postage
Free COD on certain areas
Free Gift comel comel!
.
#lunaskinz #lunaskinzhq #lunaskinzklang #lunaskinzbymirafilzah #lunaskinzshahalam #lunaskinzkl #lunaskinzkajang #mirafilzah #bidadarikirimantuhan #surerichteam #emira #skingoals #lunaskinzcheras #tv3malaysia #lunaskinzselangor #meletop #stayathome #stayhome #staysafe #covid19 #lunaskinzkualalumpur #dudukdirumah #anugerahmeletopera2020 #tiktok #tiktokmalaysia #agentwanted #lunaskinzpuchong #birthdaymirafilzah #supplemenmalaysia #kulitcantik
Puasa masa pkp ni boleh buat badan kita rasa lemau. Jangan lupa consume Luna Day semasa sahur okay? Then insyallah you'll get the energy that you need for the whole day! . RM79 per box Free postage Free COD on certain areas Free Gift comel comel! . #lunaskinz #lunaskinzhq #lunaskinzklang #lunaskinzbymirafilzah #lunaskinzshahalam #lunaskinzkl #lunaskinzkajang #mirafilzah #bidadarikirimantuhan #surerichteam #emira #skingoals #lunaskinzcheras #tv3malaysia #lunaskinzselangor #meletop #stayathome #stayhome #staysafe #covid19 #lunaskinzkualalumpur #dudukdirumah #anugerahmeletopera2020 #tiktok #tiktokmalaysia #agentwanted #lunaskinzpuchong #birthdaymirafilzah #supplemenmalaysia #kulitcantik
Video ini menjelaskan mitos mengenai Health Tag. 
#StayAtHome
#DudukDIRumah
#PerintahKawalanPergerakan
#PsaCOVID19RTM
#RTM74 
#Unitmajalahdokumentaritv
repost • @sukmaxxjohor2020 #dudukdirumah utk #lawanbersama

Tempoh Perintah Kawalan Pergerakan boleh membantu Malaysia menghalang penyebaran #COVID19 dari menjadi lebih serius.

Kekalkan jarak sosial sekiranya anda perlu keluar untuk urusan penting. Elakkan sentuhan.

#SukmaXXJohor2020
#SukmaXX
#johor2020
repost • @sukmaxxjohor2020 #dudukdirumah utk #lawanbersama Tempoh Perintah Kawalan Pergerakan boleh membantu Malaysia menghalang penyebaran #COVID19 dari menjadi lebih serius. Kekalkan jarak sosial sekiranya anda perlu keluar untuk urusan penting. Elakkan sentuhan. #SukmaXXJohor2020 #SukmaXX #johor2020
*Info Soalan Intensif Asas Matematik (SIM)* ✅ 8 isi kandungan untuk mantapkan asas matematik anak
✅ Antara isi kandungan :
- nombor hingga 1,000,000
- tambah
- tolak
- darab
- bahagi
- pengiraan mental
- jom laju sifir
- kuiz powerz
✅ Mengandungi lebih kurang 1,000 jenis soalan
✅ Ada sedikit nota/rujukan, soalan dan jawapan
✅ 100 muka surat
✅ Ada soalan berdasarkan soalan UPSR.
✅ Buku colourful dan ada kartun untuk menarik minat anak
✅ Size A5

Sangat recommend untuk dapatkan buku ini

#bukuviral #viralbook #bukuprasekolah #bukusekolah #cikgu #500vocabulary #bukubijak #bijakabc #bijaknombor #soalanasasinsentifmatematik #matematik #StayAtHome #DUDUKDIRUMAH
*Info Soalan Intensif Asas Matematik (SIM)* ✅ 8 isi kandungan untuk mantapkan asas matematik anak ✅ Antara isi kandungan : - nombor hingga 1,000,000 - tambah - tolak - darab - bahagi - pengiraan mental - jom laju sifir - kuiz powerz ✅ Mengandungi lebih kurang 1,000 jenis soalan ✅ Ada sedikit nota/rujukan, soalan dan jawapan ✅ 100 muka surat ✅ Ada soalan berdasarkan soalan UPSR. ✅ Buku colourful dan ada kartun untuk menarik minat anak ✅ Size A5 Sangat recommend untuk dapatkan buku ini #bukuviral #viralbook #bukuprasekolah #bukusekolah #cikgu #500vocabulary #bukubijak #bijakabc #bijaknombor #soalanasasinsentifmatematik #matematik #StayAtHome #DUDUKDIRUMAH
#stayathome
#dudukdirumah
#mco
https://harakahdaily.net/index.php/2020/04/08/face-mask-percuma-akan-diagih-segera-ismail-sabri/

KUALA LUMPUR: Kerajaan akan mengagihkan topeng muka secara percuma sebanyak empat keping kepada setiap isi rumah di seluruh negara.

Menteri Kanan (Keselamatan), Dato’ Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, pemberian topeng muka tersebut mengikut syor pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) diutamakan kepada individu yang mempunyai gejala Covid-19 sahaja. “Pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) mengesyorkan hanya mereka yang bergejala sahaja yang perlu memakai topeng muka,” katanya.

Beliau berkata demikian dalam sidang media selepas Mesyuarat Khas Menteri Mengenai PKP, di Putrajaya, hari ini.

Menurutnya, sebanyak 24.6 juta topeng muka sedang dalam proses pengedaran oleh Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM). “Ia akan diedarkan oleh APM kepada Majlis Keselamatan Negeri, seterusnya ke daerah melalui pusat Jawatankuasa Pengurusan Bencana Daerah. “Dari pusat jawatankuasa ini, topeng muka akan diagihkan ke rumah ke rumah melalui petugas barisan hadapan di daerah-daerah,” ujarnya.

Sementara itu, Ismail Sabri berkata bagi bekalan topeng muka untuk penduduk di Sabah, Sarawak dan Labuan akan dihantar oleh Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) melalui penerbangan khas pada Jumaat ini.- HARAKAHDAILY 8/4/2020

#FightCOVID19
#DudukDiRumah
#KitaMestiMenang 
#PutuskanRantaianCovid19 
#DewanMuslimatPasPuchong
#TerangPuchong 
Jom SUBCRIBE LIKE, SHARE & FOLLOW Media Rasmi DMPKP 💚 FACEBOOK : Dewan Muslimat PAS Puchong
https://www.facebook.com/muslimatpaspuchong/ ❤ INSTAGRAM : dmpkpaspuchong
https://instagram.com/dmpkpaspuchong 💙 TWITTER : @muslimatpuchong
https://www.twitter.com/muslimatpuchong
https://harakahdaily.net/index.php/2020/04/08/face-mask-percuma-akan-diagih-segera-ismail-sabri/ KUALA LUMPUR: Kerajaan akan mengagihkan topeng muka secara percuma sebanyak empat keping kepada setiap isi rumah di seluruh negara. Menteri Kanan (Keselamatan), Dato’ Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, pemberian topeng muka tersebut mengikut syor pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) diutamakan kepada individu yang mempunyai gejala Covid-19 sahaja. “Pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) mengesyorkan hanya mereka yang bergejala sahaja yang perlu memakai topeng muka,” katanya. Beliau berkata demikian dalam sidang media selepas Mesyuarat Khas Menteri Mengenai PKP, di Putrajaya, hari ini. Menurutnya, sebanyak 24.6 juta topeng muka sedang dalam proses pengedaran oleh Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM). “Ia akan diedarkan oleh APM kepada Majlis Keselamatan Negeri, seterusnya ke daerah melalui pusat Jawatankuasa Pengurusan Bencana Daerah. “Dari pusat jawatankuasa ini, topeng muka akan diagihkan ke rumah ke rumah melalui petugas barisan hadapan di daerah-daerah,” ujarnya. Sementara itu, Ismail Sabri berkata bagi bekalan topeng muka untuk penduduk di Sabah, Sarawak dan Labuan akan dihantar oleh Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) melalui penerbangan khas pada Jumaat ini.- HARAKAHDAILY 8/4/2020 #FightCOVID19 #DudukDiRumah #KitaMestiMenang #PutuskanRantaianCovid19 #DewanMuslimatPasPuchong #TerangPuchong Jom SUBCRIBE LIKE, SHARE & FOLLOW Media Rasmi DMPKP 💚 FACEBOOK : Dewan Muslimat PAS Puchong https://www.facebook.com/muslimatpaspuchong/ ❤ INSTAGRAM : dmpkpaspuchong https://instagram.com/dmpkpaspuchong 💙 TWITTER : @muslimatpuchong https://www.twitter.com/muslimatpuchong
Pengamal Media sentiasa bersedia berkorban masa dan tenaga bagi memastikan berita yang disampaikan kepada rakyat sahih dan terkini.

Syabas dan tahniah kepada RTM - Radio Televisyen Malaysia dan Media barisan hadapan negara.

We stay at work for you, you stay at home for us "JUST STAY AT HOME, DUDUK DI RUMAH & JANGAN KELUAR"

#KKMM #COVID19Malaysia #PerintahKawalanPergerakan #StayAtHome #DudukDiRumah
Pengamal Media sentiasa bersedia berkorban masa dan tenaga bagi memastikan berita yang disampaikan kepada rakyat sahih dan terkini. Syabas dan tahniah kepada RTM - Radio Televisyen Malaysia dan Media barisan hadapan negara. We stay at work for you, you stay at home for us "JUST STAY AT HOME, DUDUK DI RUMAH & JANGAN KELUAR" #KKMM #COVID19Malaysia #PerintahKawalanPergerakan #StayAtHome #DudukDiRumah
🦠😷சமூக இடைவெளியை கடைப்பிடிப்போம்🧍🏻..🧍🏻
{Repost from:RTM}~Kekalkan Jarak Sosial ketika di Tempat  Awam.

#StayAtHome 
#DudukDIRumah 
#PerintahKawalanPergerakan
#PsaCOVID19RTM
🦠😷சமூக இடைவெளியை கடைப்பிடிப்போம்🧍🏻..🧍🏻 {Repost from:RTM}~Kekalkan Jarak Sosial ketika di Tempat Awam. #StayAtHome #DudukDIRumah #PerintahKawalanPergerakan #PsaCOVID19RTM
*السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ* Hari ini malam Khamis, sudah masuk malam Nishfu Sya'ban , sblm buku catatan amal disetorkan, saya sekeluarga mohon maaf lahir batin...
.
*Maaf* sekiranya pernah menyakiti,
*Maaf* sekiranya pernah menghina,
*Maaf* sekiranya pernah kasar,
*Maaf* sekiranya pernah membohongi,
*Maaf* sekiranya pernah menyinggung,
*Maaf* sekiranya pernah mengumpat,
.
Baik disengaja maupun tidak disengaja
Baik yang terang-terangan maupun yang disembunyikan.
.
*Sesungguhnya yang buruk datang dari diri kami sendiri dan yang baik senantiasa datangnya dr Allah*. *maaf...maaf...maaf...* #pkpharike22
#stayathome
#dudukdirumah
#teamohhnanashop
#teamohhnana 
#trulooksbatangkali 
#trulooks 
#trulooksrawang
*السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ* Hari ini malam Khamis, sudah masuk malam Nishfu Sya'ban , sblm buku catatan amal disetorkan, saya sekeluarga mohon maaf lahir batin... . *Maaf* sekiranya pernah menyakiti, *Maaf* sekiranya pernah menghina, *Maaf* sekiranya pernah kasar, *Maaf* sekiranya pernah membohongi, *Maaf* sekiranya pernah menyinggung, *Maaf* sekiranya pernah mengumpat, . Baik disengaja maupun tidak disengaja Baik yang terang-terangan maupun yang disembunyikan. . *Sesungguhnya yang buruk datang dari diri kami sendiri dan yang baik senantiasa datangnya dr Allah*. *maaf...maaf...maaf...* #pkpharike22 #stayathome #dudukdirumah #teamohhnanashop #teamohhnana #trulooksbatangkali #trulooks #trulooksrawang
Aduhaiii..sampai hati adik kak nik 
Bule poso tak lama lagi.. Harap2 cepat la habis tempoh PKP ni.. .nanti kita buleh balik Kg.. raya..
😅😅😅🤔 #stayathome 
#dudukdirumah 
#basuhtangan
#ramadhan tak lama lagi..
#perutpercik
#kotabharu
Aduhaiii..sampai hati adik kak nik Bule poso tak lama lagi.. Harap2 cepat la habis tempoh PKP ni.. .nanti kita buleh balik Kg.. raya.. 😅😅😅🤔 #stayathome #dudukdirumah #basuhtangan #ramadhan tak lama lagi.. #perutpercik #kotabharu
#stayathome #dudukdirumah
khat: Tag kawan korang yang name farah.
.
🖌: @fieraaa__ & haziq.
.
.

#khat#budakdk#calligraphylettering#khatthuluth#khatnamacantik#khatnamaperibadi#dudukdirumah#stayathome
Hi Agym Followers!!! Agym Nutrition nak bagi duit poket ni dekat sesiapa yang berminat untuk buat duit. Lagi-lagi tengah #mco ni mesti ramai yang tengah mencari duit lebih bukan? Keuntungngan banyak pulak bukan sikit2. Haa apa lagi guys, nak buat duit, nak kaya cepat  Whatsapp 0102029435 Sementara masih banyak slot yang dibuka ni & untuk lebih info. 😎😎😎
.
Selain itu, Rm2 setiap pembelian akan di salurkan kepada tabung bantuan khas kepada frontliner yang telah menghempas pulas serta mempertaruhkan nyawa mereka bagi memberikan rawatan kepada pesakit-pesakit covid19. Marilah bersama-sama kita membeli sambil beramal secara tidak langsung. AGYM NUTRITION Mendoakan agar rakyat Malaysia sentiasa dilindungi dan selamat. Marilah kita bersama-sama mencegah Covid-19 dengan mengikut arahan yang diberikan oleh @kementeriankesihatanmalaysia 👍🏼
. 
Get yours now at our official shopee store http://shopee.com.my/agymnutritionofficial and get fit now! 💪🏽
.
#agymnutrition
#blackenergy 
#bcaa 
#titanwhey 
#titanburn 
#titanmass
#venuswhey 
#venusglow
#shopee
#mco
#homeworkoutchallenge
#stayathomechallenge
#stayathome
#dudukdirumah
Hi Agym Followers!!! Agym Nutrition nak bagi duit poket ni dekat sesiapa yang berminat untuk buat duit. Lagi-lagi tengah #mco ni mesti ramai yang tengah mencari duit lebih bukan? Keuntungngan banyak pulak bukan sikit2. Haa apa lagi guys, nak buat duit, nak kaya cepat Whatsapp 0102029435 Sementara masih banyak slot yang dibuka ni & untuk lebih info. 😎😎😎 . Selain itu, Rm2 setiap pembelian akan di salurkan kepada tabung bantuan khas kepada frontliner yang telah menghempas pulas serta mempertaruhkan nyawa mereka bagi memberikan rawatan kepada pesakit-pesakit covid19. Marilah bersama-sama kita membeli sambil beramal secara tidak langsung. AGYM NUTRITION Mendoakan agar rakyat Malaysia sentiasa dilindungi dan selamat. Marilah kita bersama-sama mencegah Covid-19 dengan mengikut arahan yang diberikan oleh @kementeriankesihatanmalaysia 👍🏼 . Get yours now at our official shopee store http://shopee.com.my/agymnutritionofficial and get fit now! 💪🏽 . #agymnutrition #blackenergy #bcaa #titanwhey #titanburn #titanmass #venuswhey #venusglow #shopee #mco #homeworkoutchallenge #stayathomechallenge #stayathome #dudukdirumah
Sharing sikit amazing story Mak Pah.. Chef yang selalu masak makanan sedap-sedap untuk anak-anak kecil. Mak Pah bermula untuk mengamalkan gaya pemakananan yang sihat bukan kerana ingin turun berat tapi masalah perut yang selalu mengalami masalah gastrik & pedih ulu hati. Masalah diburukkan lagi dengan penyakit diabetic yang dihidapi sejak sekian lama. ALHAMDULLILAH semuanya berubah bila Mak Pah mula ubah cara pemakanan melalui bantuan online coaching
.
Tag & share dengan kawan-kawan yang nak kurus tapi suka makan masa #pkp

#misikurus2020
#gofitwithme
#teamfakhrur_fizah
#onlinecoaching
#kurussihat
#kurustanpaberlapar
#kurusonline
#kurusonlinecoach
#kawalberatbadan
#boostimmunesystem
#boostimmunity
#DudukdiRumah
#stayathome
#hapuskanCovid19
#makcikkiah
#stayhealthy
#kitajagakita
#challengeaccepted
#untiltomorrow
#untiltomorrowchallenge
#dalgonacoffee
Sharing sikit amazing story Mak Pah.. Chef yang selalu masak makanan sedap-sedap untuk anak-anak kecil. Mak Pah bermula untuk mengamalkan gaya pemakananan yang sihat bukan kerana ingin turun berat tapi masalah perut yang selalu mengalami masalah gastrik & pedih ulu hati. Masalah diburukkan lagi dengan penyakit diabetic yang dihidapi sejak sekian lama. ALHAMDULLILAH semuanya berubah bila Mak Pah mula ubah cara pemakanan melalui bantuan online coaching . Tag & share dengan kawan-kawan yang nak kurus tapi suka makan masa #pkp #misikurus2020 #gofitwithme #teamfakhrur_fizah #onlinecoaching #kurussihat #kurustanpaberlapar #kurusonline #kurusonlinecoach #kawalberatbadan #boostimmunesystem #boostimmunity #DudukdiRumah #stayathome #hapuskanCovid19 #makcikkiah #stayhealthy #kitajagakita #challengeaccepted #untiltomorrow #untiltomorrowchallenge #dalgonacoffee
#Repost @penerangan_perak
• • • • • •
#Repost @kkmm_gov
• • • • • •
#repost @rtm_malaysia
・・・
.
Tidak pasti jangan kongsi!
.
#StayAtHome
#DudukDIRumah
#PerintahKawalanPergerakan
#PsaCOVID19RTM
#PeneranganPerak
#Repost @penerangan_perak • • • • • • #Repost @kkmm_gov • • • • • • #repost @rtm_malaysia ・・・ . Tidak pasti jangan kongsi! . #StayAtHome #DudukDIRumah #PerintahKawalanPergerakan #PsaCOVID19RTM #PeneranganPerak
khat: Tag kawan korang yang nama nurin.
.
🖌: @fieraaa__ & haziq
.
.

#khat#budakdk#calligraphylettering#khatthuluth#khatnamacantik#khatnamaperibadi#dudukdirumah#stayathome
{Repost from:RTM}~COVID-19 JOM SAHUT CABARAN MINUM AIR KOSONG SECUKUPNYA

Bagi memastikan uols sentiasa "on track" dalam menjaga kesihatan dalam tempoh " Duduk di Rumah" ini..jomm sahut Cabaran 10 Hari Minum Air Kosong bersama keluarga💪💪 Bahagian Pemakanan, Kementerian Kesihatan Malaysia

#stayathome
#dudukdirumah
#covid19
{Repost from:RTM}~COVID-19 JOM SAHUT CABARAN MINUM AIR KOSONG SECUKUPNYA Bagi memastikan uols sentiasa "on track" dalam menjaga kesihatan dalam tempoh " Duduk di Rumah" ini..jomm sahut Cabaran 10 Hari Minum Air Kosong bersama keluarga💪💪 Bahagian Pemakanan, Kementerian Kesihatan Malaysia #stayathome #dudukdirumah #covid19
Day 22 : practising social distancing in a tea moment.
.
I wanted to upload two photos together but the second pic kept going out of the frame. So I have to post them separately.
.
Stay home. Keep each other safe.
.
08 April, 2020.
.
#flattenthecurve #dudukdirumah #stayhome #covid19free #washyourhands #lockdown #mco #stayhome #besafe #goodhygiene 
#socialdistancing 
#apartbuttogether 
#teamoment 
#tv_stillife 
#tv_retro 
#tv_depthoffield 
#calmversation 
#wabisabiphotography 
#wabisabiart 
#wabisabistyle 
#apoetryofsimplethings 
#lightpoetry 
#as_archive 
#photogram
Day 22 : practising social distancing in a tea moment. . I wanted to upload two photos together but the second pic kept going out of the frame. So I have to post them separately. . Stay home. Keep each other safe. . 08 April, 2020. . #flattenthecurve #dudukdirumah #stayhome #covid19free #washyourhands #lockdown #mco #stayhome #besafe #goodhygiene #socialdistancing #apartbuttogether #teamoment #tv_stillife #tv_retro #tv_depthoffield #calmversation #wabisabiphotography #wabisabiart #wabisabistyle #apoetryofsimplethings #lightpoetry #as_archive #photogram
Buatlah Apapun Asalkan #stayathome #dudukdirumah
Buatlah Apapun Asalkan #stayathome #dudukdirumah
#Repost @kementeriandalamnegeri
• • • • • •
Indeks Jenayah menurun sebanyak 70% sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan

#kementeriandalamnegeri #kdn
Keselamatan #tanggungjawabbersama
#stayathome #dudukdirumah
#Repost @kementeriandalamnegeri • • • • • • Indeks Jenayah menurun sebanyak 70% sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan #kementeriandalamnegeri #kdn Keselamatan #tanggungjawabbersama #stayathome #dudukdirumah
DYXY TERLAJAK MURAH .
.
.
Jom dapatkan collection dyxy korang dengan harga kasih sayanggg gittuuu..😍🤭 musim pkp ni #dyxycosmetics bagi harga mur mur je ✨
.
.
Siap kasi FREE GIFT Facemist berharga rm60 tau. Tapi nak kasi PERCUMA je! 🤩🤭
.
.
Whatsapp suri sekarang untuk order! Harga murah gilerrr ni🤩
.
.
#dyxymurah #dyxypromo #dyxysale #dyxysaleapril #dyxypromoapril #dyxymalaysia #dyxykelantan #dyxykotabharu #dyxykl #dyxybangsar #dyxydamansara #dyxymidvalley #dyxycheras #dyxyampang #dyxysetcombo #setcombodyxy #dudukdirumah #stayathome #pkpmalaysia #pkp
DYXY TERLAJAK MURAH . . . Jom dapatkan collection dyxy korang dengan harga kasih sayanggg gittuuu..😍🤭 musim pkp ni #dyxycosmetics bagi harga mur mur je ✨ . . Siap kasi FREE GIFT Facemist berharga rm60 tau. Tapi nak kasi PERCUMA je! 🤩🤭 . . Whatsapp suri sekarang untuk order! Harga murah gilerrr ni🤩 . . #dyxymurah #dyxypromo #dyxysale #dyxysaleapril #dyxypromoapril #dyxymalaysia #dyxykelantan #dyxykotabharu #dyxykl #dyxybangsar #dyxydamansara #dyxymidvalley #dyxycheras #dyxyampang #dyxysetcombo #setcombodyxy #dudukdirumah #stayathome #pkpmalaysia #pkp
https://harakahdaily.net/index.php/2020/04/08/serahan-sumbangan-inisiatif-menteri-kppk-diteruskan/

GUA MUSANG: NGO Pertubuhan Generasi Warisan Kebangsaan (GENERASI) telah meneruskan serahan sumbangan inisiatif Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi (KPPK) Dato’ Dr Khairudin Aman Razali kepada warga Felda di Parlimen Gua Musang dalam meringankan beban mereka berdepan wabak COVID-19.

Menurut Presidennya, Naraza Muda, sumbangan itu diserankan bermula pada Isnin di Felda Chiku 1, 2 ,3 dan Felda Aring.

Sementara tambahnya, serahan di Felda Chiku 3 hingga Felda Chiku 7 dibuat pada Selasa

Penyerahan pada Selasa juga melibatkan Ahli Dewan Undangan Negeri ADUN Paloh, Pegawai Penyelia Dun Paloh Pengurusan Felda dan juga Ketua Peneroka. “Terima kasih semua kerana kerjasama semua memudahkan urusan GENERASI menyelesaikan urusan ini,” ujarnya lagi. – HARAKAHDAILY 8/4/2020

#FightCOVID19
#DudukDiRumah
#BreakTheChain
#PutuskanRantaianCovid19 
#DewanMuslimatPasPuchong
#TerangPuchong

Jom SUBCRIBE LIKE, SHARE & FOLLOW Media Rasmi DMPKP 💚 FACEBOOK : Dewan Muslimat PAS Puchong
https://www.facebook.com/muslimatpaspuchong/ ❤ INSTAGRAM : dmpkpaspuchong
https://instagram.com/dmpkpaspuchong 💙 TWITTER : @muslimatpuchong
https://www.twitter.com/muslimatpuchong
https://harakahdaily.net/index.php/2020/04/08/serahan-sumbangan-inisiatif-menteri-kppk-diteruskan/ GUA MUSANG: NGO Pertubuhan Generasi Warisan Kebangsaan (GENERASI) telah meneruskan serahan sumbangan inisiatif Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi (KPPK) Dato’ Dr Khairudin Aman Razali kepada warga Felda di Parlimen Gua Musang dalam meringankan beban mereka berdepan wabak COVID-19. Menurut Presidennya, Naraza Muda, sumbangan itu diserankan bermula pada Isnin di Felda Chiku 1, 2 ,3 dan Felda Aring. Sementara tambahnya, serahan di Felda Chiku 3 hingga Felda Chiku 7 dibuat pada Selasa Penyerahan pada Selasa juga melibatkan Ahli Dewan Undangan Negeri ADUN Paloh, Pegawai Penyelia Dun Paloh Pengurusan Felda dan juga Ketua Peneroka. “Terima kasih semua kerana kerjasama semua memudahkan urusan GENERASI menyelesaikan urusan ini,” ujarnya lagi. – HARAKAHDAILY 8/4/2020 #FightCOVID19 #DudukDiRumah #BreakTheChain #PutuskanRantaianCovid19 #DewanMuslimatPasPuchong #TerangPuchong Jom SUBCRIBE LIKE, SHARE & FOLLOW Media Rasmi DMPKP 💚 FACEBOOK : Dewan Muslimat PAS Puchong https://www.facebook.com/muslimatpaspuchong/ ❤ INSTAGRAM : dmpkpaspuchong https://instagram.com/dmpkpaspuchong 💙 TWITTER : @muslimatpuchong https://www.twitter.com/muslimatpuchong
DYXY TERLAJAK MURAH .
.
.
Jom dapatkan collection dyxy korang dengan harga kasih sayanggg gittuuu..😍🤭 musim pkp ni #dyxycosmetics bagi harga mur mur je ✨
.
.
Siap kasi FREE GIFT Facemist berharga rm60 tau. Tapi nak kasi PERCUMA je! 🤩🤭
.
.
Whatsapp suri sekarang untuk order! Harga murah gilerrr ni🤩
.
.
#dyxymurah #dyxypromo #dyxysale #dyxysaleapril #dyxypromoapril #dyxymalaysia #dyxykelantan #dyxykotabharu #dyxykl #dyxybangsar #dyxydamansara #dyxymidvalley #dyxycheras #dyxyampang #dyxysetcombo #setcombodyxy #dudukdirumah #stayathome #pkpmalaysia #pkp
DYXY TERLAJAK MURAH . . . Jom dapatkan collection dyxy korang dengan harga kasih sayanggg gittuuu..😍🤭 musim pkp ni #dyxycosmetics bagi harga mur mur je ✨ . . Siap kasi FREE GIFT Facemist berharga rm60 tau. Tapi nak kasi PERCUMA je! 🤩🤭 . . Whatsapp suri sekarang untuk order! Harga murah gilerrr ni🤩 . . #dyxymurah #dyxypromo #dyxysale #dyxysaleapril #dyxypromoapril #dyxymalaysia #dyxykelantan #dyxykotabharu #dyxykl #dyxybangsar #dyxydamansara #dyxymidvalley #dyxycheras #dyxyampang #dyxysetcombo #setcombodyxy #dudukdirumah #stayathome #pkpmalaysia #pkp
PEMAKLUMAN & KATAKAN TIDAK KEPADA BERITA PALSU BUKAN SEMUANYA BENAR DI INTERNET

Perkara yang Anda perlu tahu 
#Covid19 #Stayathome #dudukdirumah #takpastijangankongsi #kitajagakita #pkp #prayformalaysia🇲🇾 #fightforcovid19💪 #kitapastimenang
PEMAKLUMAN & KATAKAN TIDAK KEPADA BERITA PALSU BUKAN SEMUANYA BENAR DI INTERNET Perkara yang Anda perlu tahu #Covid19 #Stayathome #dudukdirumah #takpastijangankongsi #kitajagakita #pkp #prayformalaysia🇲🇾 #fightforcovid19💪 #kitapastimenang
Download index side qrcode